Dalyje Šiaulių miesto gyventojai negali naudotis vandentiekio vandeniu - jis iki namų tiesiog neatvestas. Kad šiauliečiai nepasijustų lyg Sacharos dykumoje, prieš kelis dešimtmečius lauke pastatytos vandens kolonėlės - paspaudei rankeną ir bėga vanduo.

Atėjai nešinas kibiru ir įsileidai vandens. Kad vandens nereikėtų tampyti didžiulius atstumus, kolonėlės sustatytos gan arti viena kitos. Kalniuko ir Šimšės mikrorajonų gyventojai sako, labai džiaugėsi tuo - turtingesni gyventojai vandenį atsivedė į atnaujintus namus, nepasiturintys, kaip ir seniau, vandenį namo nešiojosi kibiriukais.

Vieną rytą atsibudę žmonės pamatė, kad kolonėlių nebėra. Net keturių. Pasirodo toks miesto infrastruktūros skyriaus ir miestui priklausančios bendrovės „Šiaulių vandenys” susitarimas. „Šiaulių vandenų” valdybos narys Gintautas Mikučiauskas leido suprasti - esą nėr čia ko pigiu vandeniu naudotis. Tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl pradėtos uždarinėti kolonėlės.

Netekusi galimybės patogiai parsinešti geriamo vandens senyva šiaulietė kreipėsi į ūkio ir plėtros komitetą. Jo nariai negalėjo savo ausimis patikėti, mat niekas nesitarė, nugriaut kolonėles ar ne. Tačiau paaiškėjo, kad moteris teisi - 4 kolonėlės sulygintos su žeme.

„Šiaulių vandenų” valdybos narys Gintautas Mikučiauskas sako, kad pirma nugriovėm kolonėles, o jau dabar paklausim ir gyventojų nuomonės, ar reikėjo tą daryti. Kitą savaitę atsakingi vadovai sės posėdžiauti, pasitars, kaip apklausti mikrorajono gyventojus.

Ūkio ir plėtros komiteto nariai sako, nežinantys, ką atsakyti miesto gyventojams. Šiuo metu nėra žinių, kiek žmonių patiria nepatogumus, negalėdami iš įprastos vietos parsinešti vandens.

Savivaldybėje kalbama, kad būtina pradėti vandens kolonėlių nugriovimo tyrimą - kodėl be gyventojų sutikimo jos buvo panaikintos. „Šiaulių vandenų” atstovai atkerta, kad esą miestui jos kainuoja milžiniškus pinigus - iš kolonėlės išleistas kubas vandens yra neva net 5 kartus brangesnis, nei išleistas iš čiaupo bute. Politikai sako, kad ir tai reikia įvertinti. Mikrorajonų gyventojai tik pečiais trauko - kaip gali iš gręžinio tiesiog lauke pakeltas vanduo kainuoti maždaug 30 litų už kubą.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją