Tai bus antras kartas, kai šios šalies kariai patruliuos Baltijos šalių oro erdvėje. Portugalija nuo rugsėjo 1 d. perima NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse iš Lenkijos karinių oro pajėgų.

Rugpjūčio 26-ąją į Aviacijos bazėje Šiauliuose pirmą kartą dalyvauti NATO oro policijos misijoje atvyko keturi Kanados karališkųjų oro pajėgų naikintuvai F-18 "Hornet" ir 130 karių. Šiais pajėgumais Kanada, remdama NATO sąjungininkus ir demonstruodama solidarumą, sustiprins Portugalijos karinių oro pajėgų kontingentą.

Oficiali NATO oro policijos misijos kontingentų Baltijos šalyse pasikeitimo ceremonija vyks rugsėjo 1 dieną.

Nuo rugsėjo 1 d. Baltijos šalių oro erdvėje keturis mėnesius bendrai patruliuos Portugalijos, Kanados, Vokietijos ir Nyderlandų karinių oro pajėgų kariai. Portugalijos ir Kanados kontingentai patruliuos iš Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiauliuose, Vokietijos kariai - iš Estijos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Amaryje, o Nyderlandų - iš Lenkijos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Malborke.

Šiuo metu Baltijos šalių oro erdvės saugumą užtikrina Lenkijos, Jungtinės Karalystės, Danijos ir Prancūzijos kontingentai.

Iš Lietuvos karinių oro pajėgų Aviacijos bazės Šiaulių patruliuoja Lenkijos karinių oro pajėgų kariai su keturiais naikintuvais, o jų misiją sustiprina keturi Jungtinės Karalystės naikintuvai. Iš Estijos - Danijos karinių oro pajėgų kariai su keturiais naikintuvais, juos sustiprina Malborke dislokuoti keturi Prancūzijos karinių oro pajėgų naikintuvai.