Pastarąsias dvi savaites politikas dirbo iš namų nuotoliniu būdu. Tokių saviizoliacijos priemonių A. Visockas sako ėmęsis dėl savo šeimos nario, kuris buvo grįžęs iš kelionės į užsienio valstybę.

„Pasitaręs su Šiaulių respublikinės ligoninės vadovu, prieš grįždamas į darbo kabinetą (nuo pirmadienio A. Visockas grįžta dirbti į savivaldybės pastatą – aut. past.) atlikau testą dėl koronaviruso. Niekieno eilės neužėmiau, nors buvo galima registruotis per mobilųjį patikros punktą, kuris yra mūsų mieste. Penktadienį man buvo paimti tyrimai, vakar gavau atsakymą, kad mėginys neigiamas“, – Delfi sekmadienio rytą sakė Šiaulių miesto meras.

Šiaulių miesto savivaldybė buvo pirmoji Lietuvoje, tiesiogiai susidūrusi su koronavirusu. Vasario 28-ą dieną čia susirgimas buvo diagnozuotas iš Italijos grįžusiai moteriai.

Moteris buvo gydoma Šiaulių respublikinėje ligoninėje, kur sėkmingai pasveiko.

Tai pirmasis kol kas viešai patvirtintas išgijimo nuo koronaviruso atvejis Lietuvoje.

Iš viso Lietuvoje, Sveikatos apsaugos ministerijos skelbiamais duomenimis, sekmadienio rytą buvo registruoti 437 susirgimų koronavirusu atvejai. Daugiausia – Ukmergėje, Klaipėdoje, Vilniuje. Taip pat užfiksuotos 7 mirtys nuo koronaviruso.

Meras A. Visockas sako, kad šiuo metu naujų susirgimų koronavirusu Šiauliuose nėra registruota. Politikas neslepia, kad visuomenė sąmoningėja – gatvėse beveik nėra žmonių, imtasi dezinfekcijos priemonių viešajame transporte, daugiabučių laiptinėse, viešo naudojimo pastatuose.

„Žmonės supranta, kad dėvėti gatvėje apsauginę kaukę yra būtina ne dėl to, kad kažkas išleido tokį įsakymą, o dėl pačių gyventojų saugumo. Mūsų savivaldybė buvo pirmoji, susidūrusi su šiuo virusu, ir tai, kaip mes tvarkėmės nuo pat pradžių, manau, buvo teisingi žingsniai, nors kartais ir sulaukdavau kritikos dėl savo priimamų sprendimų. Neslėpsiu, ne vienos savivaldybės meras skambino klausti patarimų, kaip elgtis, susidūrus akis į akį su koronavirusu savo savivaldybės teritorijoje“, – teigė A. Visockas.

Meras teigia, kad didžiausią nerimą jam kelia pervežėjų saugumas ir galimos rizikos koronaviruso užkratui plisti.

„Turime pripažinti, kad pervežėjai yra svarbi mūsų ekonomikos dalis, tačiau nerimą kelia pačių vairuotojų elgesys. Pastarieji, grįžę iš reiso, sėda į taksi automobilius, lankosi prekybos centruose. Saviizoliacijos sąlygos jiems liberalesnės, jie neprivalo būti karantine, tačiau atkreipčiau dėmesį į darbdavius, kurie turėtų tas tris dienas, kai grįžę po kelionės iš užsienio valstybių vairuotojai ilsisi Lietuvoje, sudaryti jiems sąlygas saviizoliacijai, kad užkratas, jei kuis iš vairuotojų pasirodytų esąs jo nešiotoju, neplistų aplinkoje“, – sakė Šiaulių miesto meras A. Visockas.