„Taip jau susiklostė, kad pats save labiausiai nubaudžiau – ne veltui yra sakoma, Dievas iš tavęs atims protą ir nubaus bėda“, – šiandien sako 49 metų vilnietis Sergejus Minejevas (Sergej Minejev), kurį prokurorai kaltina ne tik itin žiauriu savo motinos nužudymu, bet ir pasipriešinimu policijos pareigūnams bei jų turto suniokojimu.

Anksčiau net septynis kartus teistas S. Minejevas nesikrato kaltinimų ir teigia, kad sutiks su bausme, kurią jam paskirs baudžiamąją bylą nagrinėjantys Vilniaus apygardos teismo teisėjai.

„Nieko nesiruošiu skųsti, manau, kad jūsų verdiktas bus toks, koks ir turi būti“, – teisme pareiškė S. Minejevas.

Už tai, kad itin žiauriai nužudė motiną, kaltinamajam gresia laisvės atėmimo iki dvidešimties metų bausmė.

Baisus nusikaltimas Vilniaus D. Gerbutavičiaus g. esančiame daugiabutyje buvo įvykdytas praėjusių metų lapkričio 13-ąją, penktadienį. Likus keliolikai minučių iki 14 val. policijai buvo pranešta apie vieno kambario bute esančiame vonios kambaryje kraujo klane gulinčios 69 metų Irinos Minejevos kūną. Netrukus po šio nusikaltimo buvo sulaikytas jos sūnus S. Minejevas – sulaikomas vyras pasipriešino pareigūnams, o vežamas į komisariatą apgadino automobilį.

Moteris buvo nužudyta itin žiauriai – jai buvo sulaužyti šonkauliai, plyšę kepenys ir plaučiai, ant kūno buvo daugybinės žaizdos. Ekspertai nustatė, kad I. Minejevai galėjo būti suduota ne mažiau kaip 105 smūgiai, nuo kurių buvo padaryta apie 150 sužalojimų.

Kad vieną dieną Minejevų namuose gali įvykti baisi tragedija, kaimynai nujautė – S. Minejevas ne kartą siautėjo namuose, buvo ir sumušęs savo motiną. Dėl to vyras net buvo teisiamas – nuosprendį dėl smurto prieš savo gimdytoją vyras išgirdo praėjus trims dienoms po nužudymo.

Nors ir kentė smurtą, bet motina gynė savo sūnų – kai šis siautėjo namuose, iškvietė policiją, tačiau jiems atvykus, o vėliau ir teisme neigė, kad patyrė smurtą.

O kas įvyko tą tragišką lapkričio 13-ąją, šiandien gali papasakoti tik S. Minejevas. Prieš teismą stojęs vyras sakė, kad nužudymo išvakarėse jis su motina buvo nuvykęs į prekybos centrą, kur ši iš bankomato nusiėmė pinigų – prieš mirtį moteris buvo atleista iš darbo vienoje sostinės ligoninėje.

„Visada mamai padėjau, jeigu jai kildavo kokios nors problemos, buvau šalia – ji net man buvo patikėjusi savo kortelių PIN kodus“, – teisme sakė jis.

Vyro teigimu, nužudymo išvakarėse jis su motina buvo buvusios žmonos tetos laidotuvėse, o paskui išgėrė degtinės.

„Jau kapinėse jaučiausi blogai, buvau lyg nesavas – man net užkliuvo, kad duobkasiai ne taip buvo iškasę duobę, – sakė S. Minejevas. – Tik vėliau sužinojau, kad ir aš, ir mano mama tuo metu jau buvome užsikrėtę koronavirusu. Aš įtariau, kad su manimi kažkas ne taip vyksta.“

Vyras sakė, kad grįžęs į namus įsivėlė į konfliktą su motina ir sudaužė visus baldus, savo telefoną.

„Tada labai blogai jaučiausi, išėjau iš namų, visą naktį klaidžiojau gatvėmis, o ryte nutariau dar išgerti – nusipirkau butelį degtinės ir nuėjau pas kaimyną, – pasakojo S. Minejevas. – Jis atsisakė gerti, bet su manimi išgėrė jo motina. Tai buvo apie 8 val. ryte. O paskui išėjau į namus – buvau girtas, todėl su motina įvyko labai nemalonus pokalbis, ji sakė, ką tu darai, juk tau po trijų dienų teismas turės skelbti nuosprendį dėl to, ką aš buvau su ja padaręs... Taip, aš pripažįstu kaltę, nuo pat pradžių pripažinau ir neneigiau – tada aš savęs nekontroliavau, man buvo lyg sąmonės užtemimas... Nepamenu tų suduotų smūgių, tik žinau, kad išlupau tualeto duris, mama mane bandė sulaikyti, bet aš ją pastūmiau ir ji pargriuvo ant klozeto unitazo, taip pat trenkėsi į vonios šoną. Ir tik tada man prašviesėjo sąmonė – iš klozeto bakelio bėgo vanduo, jį užsukau. O mama... Žiūriu, ji guli, nejuda. Labai išsigandau, supratau, kad reikia skambinti ir kviesti pagalbą, bet aš neturėjau telefono. Nuėjau pas kitą kaimyną, paskambinau buvusiai žmonai ir pasakiau, kad nužudžiau mamą. Nežinau, kodėl taip pasakiau, nes tuo metu dar nebuvau įsitikinęs, kad ji yra negyva.“

Sergejus Minejevas
Kaltinamasis teisinosi, kad tuo metu buvo šoko būsenos.

„Tada išėjau iš namo, ėjau link Pilaitės – miške atsisėdau ant žemės, nežinojau, ką daryti, – tęsė pasakojimą S. Minejevas. – Po kiek laiko nuėjau į autobusų stotelę, čia pamačiau žmogų, prašiau leisti pasinaudoti jo telefonu. Kadangi tas vyras įlipo į autobusą, aš įlipau iš paskos ir paskui dar kartą paskambinau buvusiai žmonai.“

„Nelabai ką ir pamenu, žinau, kad netrukus atvažiavo policija, prieš mane panaudojo elektrošoką, – vėl man buvo sąmonės užtemimas“, – teisme sakė S. Minejevas.

Jis neslėpė, kad jam yra sunku patikėti, jog savo motinai sudavė daugiau kaip šimtą smūgių.

„Norėjau gyventi, norėjau dirbti, visiems padėti, bet man nesisekė“, – teisinosi S. Minejevas.

Vyras neslėpė, kad daug kartų gyvenime buvo paslydęs, net buvo vežtas gydytis priklausomybės narkotikams. „Paskutinį kartą sėdėjau Rasų g. esančiuose pataisos namuose 2006 m., kai išėjau, daugiau man nebuvo skirta reali laisvės atėmimo bausmė, o juk jau praėjo keturiolika metų“, – sakė jis.

Kodėl nužudė savo motiną, S. Minejevas taip ir nesugebėjo paaiškinti, tačiau neatmetama galimybė, kad girtas į namus grįžęs vyras iš jos reikalavo pinigų alkoholiui, o ši jų nedavė.

„Labai gailiuosi, kad taip atsitiko“, – sunkiai tramdydamas ašaras teisme kalbėjo kaltinamasis.

Tiesa, panašiai jis kalbėjo ir tuomet, kai buvo teisiamas dėl smurto prieš motiną – tada S. Minejevas neigė, kad sumušė motiną, kurią policijos pareigūnai rado gulinčią kraujo klane, o prieš patekdami į butą girdėjo, kaip šis šaukė, jog motiną nužudys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (395)