Po lietingos ir šiltos šeštadienio nakties rytą iš šiaurės pasisukęs vidutinio stiprumo vėjas ims nešti jau gerokai šaltesnius bet sausesnius orus. Šiaurės rytiniuose rajonuose besitraukiantį nakties lietų pakeis negausi trumpai trunkanti šlapdriba ar sniegas. Pietrytinėje šalies pusėje dienos pradžioje dar gali silpnai lynoti. O vakariniuose, šiauriniuose rajonuose debesys prasisklaidys. Rytą temperatūra šiauriniuose rajonuose šalyje spės pažemėti iki 0-2 laipsnių šilumos, pietiniuose dar sieks 3-4 laipsnius šilumos. Įdienojus temperatūra ne tik nekils, bet dar gali net šiek tiek pažemėti. Antroje dienos pusėje, vakariniuose rajonuose vėjas kryps iš vakarų ir pūs silpniau.

Vilniuje lietus pasibaigs dar prieš vidurdienį, bet per dieną išliks debesuota. Rytą temperatūra svyruos apie 4 laipsnius šilumos, tačiau įdienojus smuktelės 2 laipsniais žemyn.

Kaune nakties lietus baigsis rytą, popiete debesų sluoksnis pradės eižėti, temperatūra per dieną svyruos apie 2-3 laipsnius šilumos.

Klaipėdoje bene bus šviesiausia diena. Rytą temperatūra svyruos apie 3, o popiete, pasisukus vėjui iš vakarų, kils iki 4-5 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį kritulių nenumatoma. Vietomis susidarys plikledis. Pradedant vakariniais, šiauriniais rajonais stiprės pietvakarių vėjas. Žemesnė temperatūra bus pietiniuose rajonuose apie 2 laipsnius šalčio, daug kur kitur svyruos apie nulį. Dieną į vakarinius, šiaurinius rajonus vėl atkeliaus lietus. Bus vėjuota, temperatūra kils iki 2-6 laipsnių šilumos.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)