Kaip naujienų portalą informavo Vilniaus savivaldybės Rinkodaros ir komunikacijos atstovė Neringa Kolkaitė, leidimas buvo išduotas dar sausį ir turėjo būti leista dalyvauti iki 3000 žmonių. Tačiau viską sujaukus prasidėjusiai pandemijai, leidimas išduotas tik 1000 dalyvių.

Paklausta, ar žino, kas šių eitynių organizatorius, atstovė teigė, kad negali atskleisti leidimo prašiusio fizinio asmens duomenų dėl Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR).

Renginys yra viešinamas socialiniame tinkle „Facebook“ pavadinimu „Vilnius pride 2020“. Tų, kurie žada dalyvauti, skaičius kol kas 637, o susidomėjusiųjų – daugiau negu 2000.

„Organizuodami šį renginį, mes norime: protestuoti prieš LGBTQ+ asmenis diskriminuojančius įstatymus bei teisinių apsaugų nebuvimą; pabrėžti Pride kaip politinio veiksmo, protesto sampratą; skatinti vietinės LGBTQ+ bendruomenės tarpusavio solidarumą ir solidarumą su kitais judėjimais, kovojančiais už socialinį teisingumą ir lygybę. Taip pat kalbėti apie tai, kaip įvairios priespaudos sąveikauja tarpusavyje; atkreipti dėmesį į mažiau matomų bendruomenės grupių problemas; priešintis LGBTQ+ tapatybių suprekinimui“, – teigiama renginio aprašyme.

Taip pat nurodoma, kad eitynėse nepageidaujami politinių partijų ir verslo reklama (vėliavos, baneriai, ir t.t.).

„Tai yra taikus protestas, todėl prašome visų dalyvių laikytis atitinkamų saugumo reikalavimų ir neįsitraukti į konfliktus su kitais dalyviais, kontrprotestuotojais ar policininkais. Taip pat informuojame, kad su mūsų turimu leidimu, renginyje gali dalyvauti ne daugiau nei 1,000 dalyvių“, – nurodė organizatoriai.