Vaikinas, pasitikrinęs savo gautus įvertinimus už paskutiniuosius egzaminus, net pats gerokai nustebo – jo sąskaitoje iš viso net šeši šimtukai, gauti laikant matematikos, anglų kalbos, lietuvių kalbos ir literatūros, fizikos, biologijos bei chemijos egzaminus.

Sėkmingi rezultatai – nuoseklaus darbo vaisius

Kaip teigia Simonas, tokius rekordinius rezultatus lėmė ne tik susikaupimas ir lydėjusi sėkmė valstybinių brandos egzaminų metu, bet ir reguliarus dvylikos metų įdėtas darbas pamokose bei namuose.

„Džiaugiuosi, kad visuose šešiuose egzaminuose pavyko išvengti neatidumo klaidų, viskas susiklostė puikiai ir pasiekiau tokių rezultatų. Be abejo, ruošiantis egzaminams jaučiau didelę atsakomybę pasiekti kuo geresnių rezultatų, įvykdyti savo išsikeltus tikslus, tad nuosekliai dirbant tai ir pavyko“, – sulaukta sėkme ir įspūdžiais su naujienų portalu JP dalijosi vaikinas.

Lūkesčiai visuomet išliko optimalūs

J. Balčikonio gimnazijos auklėtinis teigia, kad visiems abiturientams egzaminai yra bene didžiausias, dvylikos metų ir įdėto darbo, suvaldyto streso ir emocijų reikalaujantis iššūkis, tad jam taip pat buvo nelengva susikaupti ir pasistengti maksimaliai atlikti visas užduotis.

„Žinojau, kad jei nepridarysiu neatidumo klaidų, esu pajėgus gauti aukščiausius balus. Todėl stengiausi nesureikšminti egzaminų, negalvoti kokius balus gausiu, o išlaikyti pagrindinį tikslą – surinkti tiek balų, jog pavyktų sėkmingai įstoti į norimą universitetą. Egzaminų metu taip pat neskaičiavau taškų, o bandžiau susikaupęs atsakyti į visus klausimus, o, tai, kaip tapo aišku, pavyko tikrai puikiai“, – šypsenos veide neslepia abiturientas.

Sunkiausias – lietuvių kalbos egzaminas

Sužinojus galutinius egzaminų rezultatus, S. Melaika neslepia, kad daugiausiai apmąstymų ir dvejonių sukėlė lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas:

„Lietuvių kalbos egzaminas yra turbūt labiausiai nenuspėjamas. Taip pat šioje srityje turiu mažiausiai patirties, kaip gamtos ar tiksliuosiuose moksluose. Kita vertus, mano pasirinkta tema apie žmogaus elgesį grėsmės akivaizdoje, buvo gana pažįstama, keletą kartų teko panašiomis temomis rašyti rašinius pamokose, galėjau remtis mėgstamais ir geriausiai žinomais autoriais, todėl po užduočių jaučiausi visai gerai. Vis dėlto buvo labai sunku nuspėti egzamino rezultatus, todėl gautas šimtukas pradžiugino labiausiai“, – egzamino sunkumą komentuoja Simonas.

Ateities planai kur kas įspūdingesni

Vaikinas per mokslo metus ne tik stropiai mokėsi ir ruošėsi mokslo metų gale laukiantiems išbandymams, tačiau su J. Balčikonio gimnazija atsisveikina susižerdamas ne vieną apdovanojimą respublikinėse ir tarptautinėse olimpiadose.

„Varžantis su kitais moksleiviais iš visos Lietuvos, pavyko laimėti aukso medalį biologijos olimpiadoje, sidabro medalius fizikos, chemijos, geografijos ir astronomijos olimpiadose. Tuo tarpu tarptautiniame kontekste, dėl visus metus trukusio karantino ir pasaulį vis dar kaustančios pandemijos, olimpiadų įvyko kiek mažiau – dalyvavau Europos fizikos olimpiadoje ir laimėjau bronzos medalį. O per likusią vasarą dar laukia tarptautinės biologijos ir chemijos olimpiados”, – pasakoja pasiruošimui daug laiko skirti ketinantis šimtukininkas.

Paklaustas, į kurią gamtos ar tiksliųjų mokslų pusę pakryps vaikino studijos, Simonas ir čia be abejonių jau turi tvirtą atsakymą.

„Rinksiuosi studijas viename iš prestižinių universitetų Jungtinėje Karalystėje, specializuojantis biologijos, biochemijos srityse”, – naujienų portalui JP neslėpė Simonas.

Garbė ne tik gimnazijai ar Panevėžiui, bet ir visai Lietuvai

Puikiai S. Melaiką pažįstantį ir vaikino nuopelnus žinantį J. Balčikonio gimnazijos direktorių Raimondą Dambrauską gauti abituriento rezultatai nustebino ne ką mažiau.

„Labai sunku pasakyti, kada vėl tiek mokyklos bendruomenė, tiek visas miestas ar net Lietuva turės kitą tokį gabų ir be galo išmintingą jauną žmogų. Drąsiai galima teigti, jog Simonas yra grynų gryniausias stebuklas bei atkaklaus noro siekti žinių pavyzdys”, – gimnazijos auklėtinio sėkme džiaugiasi R. Dambrauskas.

Gimnazijos direktorius priduria, jog visa bendruomenė visuomet stebisi ir džiaugiasi Simono laimėjimais bei pasiekimais. „Tad tokių neeilinių gabumų ir talento vaikinui belieka palinkėti sėkmės studijose ir visame tolimesniame, glaudžiai su mokslu ir jo atradimais susietame, gyvenime“, – sako J. Balčikonio gimnazijos direktorius.