„Kiek mums yra žinoma, koronavirusu užsikrėtęs asmuo paskutinį kartą darbe buvo penktadienį, rugsėjo 11 d. Sužinojus apie teigiamą dirbančio asmens Covid-19 testo rezultatą nedelsiant informavome Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) Šiaulių skyrių. NVSC specialistai, įvertinę situaciją ir užsikrėtusiojo asmens turėtus socialinius ryšius nurodė, kad papildomų saugumo priemonių imtis nereikia. Šiuo metu neturime žinių, kad daugiau žmonių ar kitų parduotuvių darbuotojai jaustų virusui būdingus simptomus“, – apie situaciją pasakoja „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Pasak D. Mertino, visgi vos gavus patvirtinimą apie koronaviruso atvejį, salonas buvo iškart uždarytas, patalpose jau atlikta profesionali dezinfekcija, o darbą salonas planuoja atnaujinti rytoj, rugsėjo 15 d. Visos kitos Šiaulių „Akropolyje“ įsikūrusios parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos veikia ir aptarnauja klientus kaip įprasta.

Galimų COVID-19 atvejų valdymui Vilniaus, Šiaulių ir Klaipėdos „Akropoliai“ yra visapusiškai pasiruošę, parengę atitinkamą planą ir jo laikosi. Paaiškėjus susirgimo atvejui, apie tai nedelsiant informuojamas Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC), konsultuojantis su specialistais imamasi griežčiausių saugumo priemonių: parduotuvės patalpos uždaromos, profesionaliai pagal griežčiausius reikalavimus dezinfekuojamos, žmonėms pateikiamos rekomendacijos bei suteikiama visa reikalinga pagalba.

Pasak „Akropolis Group“ atstovo, tiek lankytojų, tiek darbuotojų saugumui prekybos ir pramogų centruose „Akropolis“ skiriamas didžiausias dėmesys. Vilniaus, Klaipėdos bei Šiaulių „Akropoliuose“ nuolat periodiškai dezinfekuojami dažniausiai liečiami paviršiai ir sanitarinės patalpos, ventiliacijos sistema veikia visu pajėgumu, periodiškai keičiami filtrai.

Į priemones, skirtas virusų prevencijai, „Akropolis Group“ papildomai investuoja 100 tūkst. eurų. Pagrindinė šių investicijų dalis skirta Vokietijos gamintojo „Schindler“ techninei įrangai, kuri automatizuotai UV spinduliais dezinfekuos eskalatorių ir travelatorių (judamųjų takų) porankius, taip pat orą liftų kabinose. Įranga „Akropoliuose“ bus įdiegta iki spalio pabaigos.

Tam, kad apsipirkimas būtų saugus, į prekybos ir pramogų centrus lankytojai įleidžiami tik su apsauginėmis veido kaukėmis. Rekomenduojama naudotis dezinfekciniu skysčiu, kurio galima rasti prie kiekvieno įėjimo į prekybos centrus, šalia sanitarinių zonų, parduotuvėse, maitinimo įstaigose bei pramogų erdvėse. Taip pat – išlaikyti saugų, bent 1 metro atstumą nuo kitų žmonių.

„Visi „Akropoliuose“ dirbantys žmonės taip pat laikosi griežtos rankų higienos, stebi savo sveikatą bei dėvi apsaugines nosį ir burną dengiančias veido kaukes. Tiek darbuotojams, tiek laikytojams nuolat primename, kad pajutę bet kokius peršalimui būdingus simptomus jokiu būdu nesilankytų ne tik prekybos ir pramogų centruose, tačiau apskritai visose viešose vietose – tokiu atveju savo ir kitų saugumui tiesiog likime namuose“, – sako D. Mertinas.