Mirė Santaros klinikose Vilniuje gydytas pacientas, BNS pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Pacientui buvo daugiau kaip 80 metų, ji turėjo gretutinių ligų. Tai aštuoniasdešimtoji mirtis nuo koronaviruso Lietuvoje.

Vienas iš naujų atvejų yra įvežtinis iš Baltarusijos, susirgęs asmuo vos grįžęs į Lietuvą su kolegomis izoliavosi viešbutyje.

Dar vienas atvejis buvo patvirtintas židiniu tapusios Kauno transporto įmonės „Hegelmann Transporte“ darbuotojui iš Uzbekistano. Čia COVID-19 infekcija nustatyta jau dviem dešimtims uzbekų.

Du iš naujų atvejų siejami su asmenine švente Salininkuose. Kiti atvejai patvirtinti Rokiškio gyventojui, kuris gyvena vienas, bet slaugo neįgalius žmones, Panevėžio gyventojui ir Kėdainių „Lisofos“ darbuotojui.

Iš viso Lietuvoje užfiksuota 1915 koronaviruso atvejų, taip pat 80 susirgusiųjų mirė.

Kaip skelbia naujienų agentūra ELTA, Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos šeštadienio ryto duomenimis, per pastarąją parą dėl įtariamo koronaviruso ištirta 3870 ėminių. Iki šiol jų iš viso ištirta 4479991.

Koronaviruso infekcijos sukelta liga Lietuvoje šiuo metu serga 223 žmonės.

Iki šiol mirė 80 žmonių. Pasveikusiųjų - 1600. Izoliacijoje šiuo metu yra 73 asmenys.

12 žmonių, užsikrėtę koronavirusu, mirė dėl kitų priežasčių, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Vilniaus, Anykščių, Trakų ir Kretingos rajonų gyventojai liepos 13-19 dienomis intensyviau profilaktiškai tiriami dėl koronaviruso infekcijos. Šiose savivaldybėse fiksuojamas didesnis sergamumas šia infekcija nei kitose Lietuvos savivaldybėse.

Nuo birželio 1 d. Lietuvoje registruota įvežtinių atvejų - 69.