„Jei apie partijas kalbėt, gal tokia sensacija yra – Tėvynės sąjunga pirma, o antroj vietoj Valstiečių ir žaliųjų sąjunga – tai pirmas kartas, nepamenu, kada jie (konservatoriai – BNS) pirmi buvo. Tai ne jų nuopelnas, tiesiog Valstiečių ir žaliųjų sąjunga septintą mėnesį iš eilės mažėja, krenta – apie 13 proc. gyventojų balsuotų, o nuo atėjusių į rinkimus – 22 proc. būtų, O už Tėvynės sąjungą balsuotų 13,5 proc. nuo visų gyventojų ir 23,5 proc. – nuo balsuojančių“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Anot jo, praėjusį mėnesį abi partijos buvo susilyginusios: „Stabili tendencija ir akivaizdi“. Apklausos duomenimis, liepą už LVŽS ketino balsuoti 12,9 proc. (birželį – 15,7 proc.), už konservatorius – 13,5 proc. (15,5 proc) rinkėjų.

V. Gaidžio teigimu, socialdemokratų reitingas liepą beveik nekito – 9,7 proc. (birželį – 10,7 proc.), po jų tradiciškai sekė liberalai – 4,9 proc. (5 proc.), o 5 proc. Seimo rinkimų barjerą įveikė iš viso 7 partijos. „Vilmorus“ apklausa atlikta birželio 30 - liepos 9 dienomis.

Penktadienį paskelbti naujienų agentūros BNS užsakymu rinkos tyrimų kompanijos RAIT atliktos apklausos rezultatai parodė, kad konservatoriai pagal populiarumą beveik pavijo „valstiečius“ – už juos balsuotų 19 proc., o už konservatorius – 16 proc. respondentų.