„Mes atsakingai dalyvausime, Lietuvos paštas dalyvaus šitam paskelbtame konkurse ir aš tikiu, kad turėtų nekilti jokių problemų“, – Seime žurnalistams sakė A. Sungailienė.

Neaiški vadovybės situacija

Tačiau dar nėra aišku dėl pačios Lietuvos pašto vadovybės likimo.

Kaip rašė DELFI, pirmadienį Lietuvos pašto valdyba išplatino viešą laišką, kuriame buvo teigiama, kad valdyba nesutinka tęsti darbo. Taip pat laiške atskleidžiama daugiau aplinkybių, galėjusių lemti LP valdybos atleidimą. Kaip nurodoma, Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius valdybos prašė staiga stabdyti Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos centrinių paštų aukcionus bei iš darbo atleisti Lietuvos pašto generalinę direktorę A. Sungailienę. Teigiama, kad šiems nesutikus, dar tą pačią dieną visi valdybos nariai gavo atšaukimo iš pareigų laiškus.

Pati A. Sungailienė jaučiasi rami.

„Aš nesibaimimu. Manau, kad kiekviena valdyba turi teisę priimti geriausius sprendimus bendrovei“, – sakė Lietuvos pašto vadovė.

Paskelbtas konkursas dėl pensijų išnešiojimo

Kaip rašė BNS, šiuo metu „Sodra“ jau yra paskelbusi konkursą pensijas į namus pristatyti nuo 2020 m. sausio Vilniuje ir Kaune.

Dabar pensijas į namus nešioja Lietuvos paštas (15 teritorijų, tarp jų Vilnius ir Kaunas), „Victum“ (9 teritorijos, tarp jų Panevėžys), „Godlija“ (8 teritorijos, tarp jų Kėdainiai, Jonava, Raseiniai), „Verpetynė“ (2 teritorijos – Šiauliai ir Joniškis), „Bastaras“ (6 teritorijos, tarp jų Marijampolė), „Rausidas“ (7 teritorijos, tarp jų Klaipėda, Alytus, Tauragė, Utena) – pastarosios dvi bendrovės yra susijusios, priklauso vienam savininkui.

Naujas konkursas išnešioti pensijas į namus Vilniuje ir Kaune skelbiamas metams su galimybe pratęsti dar metams, taigi sutartys baigsis ne vėliau kaip 2021 m. pabaigoje.