Seniūnas pasakojo, kad gimdyvei yra dvidešimt metų, gyveno su draugu ir anksčiau jokių problemų nebuvo iškilę.

„Galiu tik tiek pasakyti, kad tikrai įvyko didžiulė nelaimė ir reiškiu užuojautą šeimai. Kai jau ištirs specialistai, tuomet jau bus viskas aiškiau“, – sakė jis.

E. Pajarskas taip pat patikslino, kad pora gyveno ne kaime, o sodų bendrijoje.

„Jie gyveno sodo namelyje ir tikrai neturime jokios neigiamos informacijos, kad girtuokliavo ar panašiai. Daugiau kažką sunku komentuoti, laukiame ekspertizės rezultatų, galbūt vėliau ir išaiškės šio įvykio priežastys“.

Valstybinė vaiko teisių apsaugos tarnyba irgi negalėjo pateikti platesnių komentarų, laukiama, ką ištirs policija.

„Delfi“ primena, kaip informavo Utenos apskrities policija, apie įvykį pranešta 5 valandą ryte, kai vyras pas draugę namuose, lauko tipo tualete rado negyvą naujagimį.

Atvykus policijos pareigūnams buvo rastas nenustatytos lyties negyvas naujagimis su virkštele.

Namuose buvusi moteris dėl sveikatos būklės buvo pristatyta į gydymo įstaigą. Pirminiais duomenimis, moters amžius apie 20 metų, asmenys tiek policijai, tiek socialinėms tarnyboms iki šiol buvo nežinomi.

„Delfi“ susisiekus su Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstove spaudai Violeta Ginaitiene, ji teigė, kad lauko tualete rasto naujagimio mamos būklė yra sunki ir kol ji yra ligoninėje sunku apibūdinti visą situaciją, o ji paaiškės ikiteisminio tyrimo metu.

V. Ginaitienė neatskleidė, ar įtariamoji turi daugiau vaikų, taip pat policija šiuo metu neteikia duomenų ir apie mirusio kūdikio tėvą.

Antras panašus atvejis per savaitę

Policijos departamentas antradienį pranešė, kad Panevėžyje birželio 15 d. ankstų rytą daugiabučio namo laiptinėje buvo rastas paliktas vyriškos lyties naujagimis, kuris buvo pristatytas ir paguldytas į ligoninę.

Kaip vėliau komentavo su šiuo atveju dirbi specialistai, vaiko būklė buvo sunki, bet stabili, kadangi naujagimis buvo pavojingai sušalęs.

Trečiadienio rytą policija informavo, kad palikto kūdikio motina buvo rasta. „Dėka visuomenės ir policijos intensyvių veiksmų moters tapatybė nustatyta. Tai Panevėžio miesto gyventoja (gim. 1988 m.), moteris perduota medikams apžiūrai“, – pranešė Panevėžio policija.