Aly­tiš­kis Li­nas Švet­kaus­kas, kaip pats sa­ko, maž­daug du mė­ne­sius ve­dė de­ry­bas su pa­va­sa­rį Aly­taus ra­jo­ne Rum­bo­nių ka­pi­nė­se me­džius pjo­vu­sios ben­dro­vės at­sto­vais, kad šie su­tvar­ky­tų jo ar­ti­mų­jų iš­ju­din­tus pa­min­klus. Kad pa­min­klai bū­tų su­tvar­ky­ti, L.Švet­kaus­kui pa­vy­ko pa­siek­ti tik pra­ėju­sią sa­vai­tę.

Apie pjo­vė­jus su­ži­no­jo se­niū­ni­jo­je

„Rum­bo­ny­se pa­lai­do­ti ma­no žmo­nos die­du­kai, dė­dė ir te­tos. Vie­no­je ka­pa­vie­tė­je pa­sta­ty­ti du pa­min­klai, juos ski­ria ak­me­ni­nis kry­žius, taip pat yra dvi ak­me­ni­nės va­zos. Kai po me­džių pjo­vi­mo maž­daug prieš du mė­ne­sius nu­va­žia­vom į ka­pi­nes, pa­ma­tėm, jog vie­nas pa­min­klas bu­vo iš nau­jo pri­kli­juo­tas, o ki­tas, kry­žius ir va­zos tie­siog kli­bė­jo. Va­zas ga­lė­jo kaž­kas ir nu­si­neš­ti. Ta­da nu­va­žia­vau pas Aly­taus se­niū­ni­jos se­niū­ną Dum­bliaus­ką, jis da­vė me­džių pjo­vė­jų te­le­fo­nų nu­me­rius, ir aš pra­dė­jau skam­bin­ti. Ran­kų pirš­tų ne­už­tek­tų su­skai­čiuo­ti, kiek kar­tų skam­bi­nau“, – pa­sa­ko­jo L.Švet­kaus­kas.

Vy­ras rei­ka­lus dėl pa­min­klo su­tvar­ky­mo de­ri­no su Kau­no ben­dro­vės „Pjo­vė­jai“ at­sto­vais. Pa­si­ro­do, kau­nie­čius kai ku­riems me­džių pjo­vi­mo dar­bams pa­si­sam­do Aly­taus ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės skelb­tą šių dar­bų kon­kur­są lai­mė­ju­si Dau­gų se­niū­ni­jo­je vei­kian­ti ben­dro­vė „Dau­ges­ta“.

Pa­sak L.Švet­kaus­ko, jam vis bu­vo ža­da­ma su­tvar­ky­ti, bet dar­bai ne­ju­dė­jo: „Jei bū­tų at­si­pra­šę, bū­tu­me ir pa­tys su­si­tvar­kę. To ne­pa­da­rė, tik ža­dė­jo, kai va­žiuos tvar­ky­ti, pa­skam­bin­ti, kad ir aš da­ly­vau­čiau. Bet nie­kas man ne­skam­bi­no. Pra­ėju­sią sa­vai­tę nu­va­žia­vau pa­si­žiū­rė­ti ir nu­ste­bau. Pa­min­klas iš prie­kio vie­no­je vie­to­je per vi­du­rį, iš ki­tos pu­sės dvie­jo­se vie­to­se kam­puo­se bu­vo su­tvir­tin­tas pri­kli­juo­to­mis pen­kių cen­tų mo­ne­tų krū­ve­lė­mis. Čia tie­siog iš­juo­ki­mas.“

Žmo­gus vėl skam­bi­no me­džių pjo­vė­jams, vėl pra­šė at­va­žiuo­ti tvar­ky­ti. Šį­syk ap­si­lan­kė ir „Aly­taus nau­jie­nų“ re­dak­ci­jo­je. Ne tik pa­pa­sa­ko­jo apie bė­dą, bet ir pa­ro­dė nuo­trau­kas, ku­rio­se ma­ty­ti į pa­min­klą įkli­juo­tos mo­ne­tos.

Pjo­vė­jams skam­bi­no se­niū­nas

Dėl L.Švet­kaus­ko rei­ka­lų su Aly­taus se­niū­ni­jos se­niū­nu Vis­val­du Dum­bliaus­ku te­ko kal­bė­tis pra­ėju­sią sa­vai­tę. Jis tei­gė pa­skam­bi­nęs kau­nie­čiams, pa­sa­kęs, kad mi­nė­to pa­min­klo tvar­ky­mu jau do­mi­si spau­da, ir pa­pra­šęs jį su­tvar­ky­ti.

Pra­ėju­sį penk­ta­die­nį „Pjo­vė­jų“ at­sto­vai, pa­si­kvie­tę L.Švet­kaus­ką, jo ar­ti­mų­jų pa­min­klą pa­ga­liau su­tvar­kė. „Iš­trau­kė mo­ne­tas, vie­tas po pa­min­klu už­glais­tė juo­dais kli­jais. Pri­tvir­ti­no ir kry­žių, ir va­zas. Da­bar aš prie­kaiš­tų tik­rai ne­tu­riu. Bet ar ne­bu­vo ga­li­ma iš kar­to vis­ką ge­rai su­tvar­ky­ti. Penk­ta­die­nį man aiš­ki­no, kad mo­ne­tos bu­vo įkli­juo­tos pa­min­klui iš­ly­gin­ti. Ne­gi nė­ra ki­tų prie­mo­nių iš­ly­gi­ni­mui? Aš įsi­vaiz­duo­ju, kad jos taip ir bū­tų li­ku­sios, jei­gu ne­bū­čiau pa­si­skun­dęs spau­dai“, – min­ti­mis da­li­jo­si L.Švet­kaus­kas.

„Pjo­vė­jų“ ko­mer­ci­jos di­rek­to­rius Ig­nas Ka­na­pec­kas dėl aly­tiš­kio ap­tik­tų įkli­juo­tų mo­ne­tų pa­min­kle aiš­ki­no, kad jos bu­vo pa­nau­do­tos no­rint iš­lai­ky­ti ati­tin­ka­mo plo­čio siū­lę po pa­min­klu.

Tik­riau­siai ne tik L.Švet­kaus­kas nu­steb­tų pa­min­kle pa­ma­tęs įkli­juo­tas mo­ne­tas ir ne­ži­no­da­mas tvar­ky­to­jų dar­bo ypa­ty­bių.