„Nematau jokių problemų su jokiomis eitynėmis“, - interviu BNS pirmadienį sakė R.Šimašius.

„Visiems eitynės bus leidžiamos, kokios tik nori, jeigu tik netrukdo kitiems vilniečiams. Vilniuje reikia džiaugtis demokratija. Nematau priežasčių neleisti kam nors žygiuoti Gedimino prospektu tuo metu, kai ten nėra piko valandos“, - pridūrė būsimasis sostinės vadovas.

2013 metais Vilniaus valdžia nenorėjo leisti eitynių centrine sostinės gatve - Gedimino prospektu, ir siūlė nuošalesnę Upės gatvę, bet teismas nusprendė, kad toks ribojimas yra nepagrįstas. Tuomet Gedimino prospektu pražygiavo apie 500 seksualinių mažumų atstovų ir jų teisių rėmėjų, protestuoti prieš eitynes susirinko panašus skaičius žmonių.

Tuomet meras Artūras Zuokas, kuris pralaimėjo sekmadienio rinkimus R.Šimašiui, pareiškė, kad „tokių švenčių Vilniui tikrai daugiau nereikia“, nes jos esą priešina žmones, užuot skatinusios toleranciją.

Pirmosios „Baltic Pride“ eitynės Lietuvoje sostinės Upės gatvėje įvyko 2010-aisiais. Tuomet valdžia apskritai nenorėjo leisti eitynių, bet teismas nusprendė, kad jos turi vykti.

Trečiosios „Baltic Pride“ eitynės Lietuvoje planuojamos kitąmet. Šiemet šis renginys vyks Rygoje.

Vasarį paskelbta apklausa parodė, kad Lietuvoje tos pačios lyties asmenų partnerystei pritaria 15 proc. piliečių, 79 proc. yra prieš.