Pirmadienį M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė dalyvavo konservatoriaus R. Dagio spaudos konferencijoje, tyčiojosi iš feminisčių, gėjų ir lesbiečių, siūlė surengti apkaltą Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas parengusioms politikėms – socialdemokratei Rimantei Šalaševičiūtei ir „tvarkietei“ Onai Valiukevičiūtei.

Kaip žinoma, Seimas balandžio mėnesio pradžioje pradėjo svarstyti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pataisas, kuriomis Lietuvoje siekiama uždrausti bet kokį fizinį ir kitokį smurtą prieš vaikus.

Smurtu prieš vaiką būtų laikomos „visos seksualinės, fizinės, psichologinės ir emocinės prievartos, vaiko žeminimo ir išnaudojimo, vaiko priežiūros stokos arba aplaidumo formos, sukeliančios pavojų gyvybei, faktinę ar potencialią žalą vaiko sveikatai, išlikimui, vystymuisi ar orumui, taip pat fizinės bausmės“.

Išsityčiojo iš feminisčių, gėjų ir lesbiečių

„Tai aklas tarptautinių organizacijų programų perrašymas. Tais pačiais frontais į Lietuvą ateina genderizmo filosofija, mažamečių seksualinio švietimo programos, taip pat įtvirtinami feminizmo judėjimai, homoseksualų teisės. Gaila, kad ne visi Lietuvos piliečiai suvokia, kad tokių šalaševičiūčių, valiukevičiūčių, pavilionienių, purvaneckienių ir kuodyčių pastangomis mūsų valstybė tampa globalistų įkaite“, - konservatoriaus R. Dagio surengtoje spaudos konferencijoje piktinosi M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė.

Spaudos konferencijoje ji dalyvavo „žurnalistės“ amplua, nors sėdėjo prie pranešėjų. M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė piktinosi moterų, vaikų teisių politika ir kėlė hipotezę, kad vadinamieji globalistai siekia kuo mažesnio gimstamumo.

„Ko siekia globalistai savo a la lygių teisių, vaikų teisių, moterų teisių politika? Vienas iš atsakymų jau aiškiai matosi demografiniame pasaulio valstybių žemėlapyje: per pastaruosius metus taip vadinamose išsivysčiusiose šalyse gimstamumas sparčiai mažėja. Vidurkis jau nesiekia 1 proc., o kai kuriose šalyse, tarp jų Lietuvoje, Vokietijaoje, jis yra neigiamas“, - teigė pranešėja.

M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė pasipiktino ir feministėmis, kurios esą smerkia tradicinį šeimos modelį, nesutinka aukoti karjeros vardan šeimos.

„Feministės iš principo smerkia tradicinį šeimos modelį, kur moteris atsidavusi šeimai, aukoja karjerą vardan savo vaikų. Feminisčių dėka smurto prieš vaiką apibrėžime atsirado sąvoka – dusinanti meilė. Šiaurės ir kai kuriose kitose šalyse net už tai paimami vaikai iš tėvų, be teismo perduodami įtėviams, kurie tikriausiai vaikus myli kiek kitaip. Feministės yra geriausios gėjų ir lesbiečių draugės, jos atvirai remia homoseksualų santuokas bei jų norą auginti vaikučius. Ne paslaptis, kad homoseksualai pasižymi itin rafinuotu skoniu, todėl jie pageidauja vaikučių su aukštos prabos kilmės dokumentais, kitaip tariant, vaikai iš asocialių šeimų jiems nelabai reikalingi“, - tyčiojosi seksperte vadinama moteris.

Parlamentares apkaltino norint įteisinti vaikų prekybą

M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė negailėjo kritikos ir įstatymo pataisas remiančioms parlamentarėms. Jos teigimu, R. Šalaševičiūtė ir O. Valiukevičiūtė siekia ne vaikų teisių apgynimo, o vaikų grobimo ir pardavimo įteisinimo.

„Duomenų apie vaikų kainas norintiems įsivaikinti užsienyje pilna, juk kainos oficialios, prekyba vaikais įteisinta. Štai ko siekia R. Šalaševičiūtė ir O. Valiukevičiūtė. Ne vaikų teisių apgynimo, o vaikų grobimo, pardavimo įteisinimo“, - spaudos konferencijoje aiškino anksčiau į Liberalų sąjūdžio veikloje dalyvavusi moteris.

Jos teigimu, prisidengiant vaikų teisėmis iš tiesų siekiama įtvirtinti totalitarinę šeimų kontrolę.

„Sugalvotas ištisas represinis mechanizmas. Žmonės kurie pasisako prieš, išvadinami smurtautojais. Šito tarptautinių organizacijų padiktuoto įstatymo negalima priimti. O R. Šalaševičiūtei ir O. Valiukevičiūtei siūlome inicijuoti apkaltą už antivalstybišką veiklą, nukreiptą prieš svarbiausią valstybingumo pamatą – šeimą“, - aiškino M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė.

Ji teigė, kad smurtas prieš vaikus įstatymais draudžiamas ir šiuo metu, tačiau valstybinės institucijos esą neskuba smurtą patiriantiems vaikams į pagalbą, mat trūksta lėšų.

„Tada kodėl norima praplėsti smurto sąvoką iki tokių beprasmybių kaip vaiko išnaudojimas, orumo žeminimas, emocinė prievarta, potenciali žala. Vaikų konfiskavimui iš tėvų pagal šiuos punktus lėšų stebuklingai atsiras?“ - klausė M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė.

„Žinokite, atsiras. R. Šalaševičiūtė jau kovo mėnesį pateikė Seimui įstatymo projektą dėl smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos kompensavimo nepilnamečiams“, - pridūrė sekspertė.

Moteris sako, kad lėšų atsiras, nes iš tėvų bus nulupama po „20 tūkstantėlių“.

„Kitaip tariant, iš tėvelių atims vaikučius ir dar nulups 20 tūkstantėlių. Va, iš kur ir pinigai“, - pareiškė M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė.

Apkaltino G. Steponavičių priekabiavimu

Primenama, kad M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė su Liberalų sąjūdžiu ketino dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau supykusi dėl liberalės Dalios Teišerskytės pasisakymų apie ją paviešino pikantiškas žinutes, kurias jai rašė tuometinis švietimo ir mokslo ministras, Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas G. Steponavičius.

M. Bartašiūnaitė-Rudalevičienė tuomet leido suprasti, kad liberalų politikas jai siūlė praleisti naktį viešbučio kambaryje.

Moters teigimu, iš pradžių G. Steponavičiu jai parašė „grįžtam į viešbutį, kur jūs esat?“

„Prieš važiuodamas pasveikinti, įteikti dovaną ministrui (tuomet gimtadienį šventusiam partijos lyderiui Eligijui Masiuliui – DELFI), jis paklausė manęs, ar nakvosiu viešbutyje, ar grįšiu į Trakus. Aš pasakiau, kad kambariokė atsirado, viena lova laisva. Antra žinutė: „Jeigu nesi prisirišus prie kambariokės, užsisakau viešbuty kambarį“. O aš parašiau: prisigėrei – būk savo vietoj“, - tuomet aiškino M. Bartašiūnaitė-Rudalavičienė.

Jos pasakojimu, vėliau G. Steponavičius supyko, tačiau atsiuntė žinutę su siūlymu prisijungti. Žinutėje buvo nurodytas ir kambario numeris.

Pats G. Steponavičius anuomet aiškino, kad siūlė M. Bartašiūnaitei-Rudalevičienei prisijungti prie viešbučio kambaryje vakarojusios kompanijos.

Vėliau liberalai nusprendė neįrašyti M. Bartašiūnaitės-Rudalevičienės pavardės Liberalų sąjūdžio kandidatų sąraše į Seimą.