Artėjant vidurdieniui niūresnių debesų vis daugiau atsiras ir kituose šalies regionuose. Vietomis, labiausiai tikėtina rytiniuose ir centriniuose rajonuose, kris trumpalaikiai krituliai, daugiausia lietaus pavidalu. Stiprokas ir žvarbus vėjas pūs iš šiaurės vakarų, šiaurės, popiečio valandomis kai kur vakariniuose rajonuose jis sieks apie 15 m/s.

Virš Lietuvos ir toliau sukiojantis šaltai oro masei temperatūra kils lėtai, įdienojus termometrai rodys tarp 7-10 laipsnių šilumos, iki 11-12 laipsnių gali sušilti nebent pietvakariniame šalies pakraštyje.

Pirmadienį Skandinaviškas anticiklonas spės savo poveikio sferą ir mes pateksime į jo globą. Debesuotumas sklaidysis. Žymesnių kritulių nebebus, gal tik kai kur šalies rytuose dar iškris vienas kitas lašas lietaus. Vėjas rims, bet kadangi pūs iš šiaurės jo žvarbumas komforto pojūčio nepadidins.

Naktį temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos, dieną saulei pavyks jau greičiau temperatūrą sugrąžinti prie 8-12 laipsnių šilumos.

Nuo antradienio orai bus vis malonesni ir šils sparčiau.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)