Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) informuoja, kad per vakar parą Lietuvoje patvirtinta dešimt naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų: penki Kauno, keturi Klaipėdos ir vienas Utenos apskrityse.

Iš vakar patvirtintų atvejų keturi yra įvežtiniai, dėl turėtų kontaktų su patvirtintais COVID-19 atvejais taip pat užsikrėtė keturi žmonės. Tuo metu, kokiomis aplinkybėmis užsikrėtė dar du asmenys, nėra aišku. Epidemiologiniai tyrimai tęsiami, tad šie duomenis gali keistis.

Įvežtiniai atvejai – iš Lenkijos ir Airijos

Trys atvejai per vakar parą nustatyti Klaipėdos apskrityje asmenims, grįžusiems iš Lenkijos, kur jie lankėsi nuo liepos 21 d. iki liepos 25 d. Visi užsikrėtusieji jaučia koronavirusinei infekcijai būdingus simptomus. Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad grįžę iš Lenkijos asmenys niekur nesilankė, tad kontaktų neturėjo.

Ketvirtasis atvejis registruotas Utenos apskrityje. COVID-19 patvirtinta asmeniui, kuris liepos 11 d. į Lietuvą grįžo iš Airijos.

Asmenų, kurie užsikrėtė po kontakto su sergančiais – keturi, iš jų trys – susiję su protrūkiais

Penktasis atvejis patvirtintas (Kauno apskrityje) asmeniui, kuris turėjo sąlytį su artimuoju, dalyvavusiu ekskursijoje Išlaužas – Tauragė. Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad asmuo jaučia koronavirusui būdingus simptomus. Tai antrinis atvejis, siejamas su šiuo protrūkiu. Šiuo metu nustatyti jau septyni atvejai, susiję su šiuo židiniu, įskaitant patvirtintą vakar.

Šeštasis iš per vakar patvirtintų atvejų siejamas su protrūkiu UAB „Kauno autobusai“. COVID-19 patvirtinta asmeniui, kuris turėjo sąlytį su šios įmonės darbuotoju. Šis atvejis simptominis – žmogus jaučia infekcijai būdingus simptomus. Išsiaiškinta, kad didelės rizikos sąlytį turėjo su vienu žmogumi.

Septintasis atvejis (Kauno apskritis) siejamas su šeiminiu protrūkiu – susirgo asmuo, turėjęs sąlytį su jau patvirtintu COVID-19 atveju. Nustatyta, kad žmogui yra pasireiškę koronavirusui būdingi simptomai. Sąlytį, pirminiais duomenimis, turėjo devyni asmenys.

Aštuntasis atvejis registruotas Kauno apskrityje. COVID-19 patvirtinta asmeniui, turėjusiam kontaktą su užsikrėtusiuoju COVID-19. Koronavirusui būdingų simptomų asmuo nejaučia, tirtas profilaktiškai dėl turėto sąlyčio.

Dviejų asmenų užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios

Devintasis atvejis (registruotas Klaipėdos apskrityje) – COVID-19 patvirtinta asmeniui, kuriam koronavirusui būdingi simptomai pasireiškė liepos 24 d. Sąlytis nustatytas su trimis asmenimis. Užsikrėtimo aplinkybės, pirminiais duomenimis, nėra žinomos.

Kaip užsikrėtė dar vienas žmogus Kauno apskrityje taip pat šiuo metu nėra aišku. Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad žmogus kontaktų su patvirtintais COVID-19 atvejais neturėjo, į užsienį išvykęs nebuvo. Testas koronavirusinei infekcijai nustatyti atliktas dėl jaučiamų infekcijai būdingų simptomų.

Lietuvoje iš viso konkretiems žmonėms patvirtinta 2120 COVID-19 ligos atvejų, tebeserga 382 asmenų, 1645 – pasveiko, 144 žmonės yra izoliacijoje.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) rugpjūčio 3 d. 9 val. duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms: 2120
Sergančių žmonių skaičius: 382
Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius: 10
Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius: 80
Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių: 13
Pasveikusių žmonių skaičius: 1645
Izoliacijoje esančių žmonių skaičius: 144

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų: 108

Sąrašas valstybių, iš kurių leidžiama atvykti į Lietuvą, skelbiamas ČIA.

Sąrašas labiausiai koronaviruso paveiktų valstybių skelbiamas ČIA.

Savivaldybės, kuriose šiuo metu nustatytas didžiausias sergamumas koronaviruso infekcija, dėl ko šią savaitę bus atliekama daugiau profilaktinių tyrimų: Trakų, Šakių, Šalčininkų, Utenos ir Kretingos rajonų bei Kauno miesto.

Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos rugpjūčio 3 d. 9 val. duomenimis:

Per vakar dieną ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 1390
Iki šiol iš viso ištirta ėminių dėl įtariamo koronaviruso: 527729 (iš jų – 145827 iš mobilių punktų)