Rudaminos (Vilniaus raj.), Rietavo (Rietavo sav.) ir Kalvarijos (Kalvarijos sav.) turgavietėse šį sekmadienį buvo vertinama, ar reguliuojamas pirkėjų srautas, ar užtikrinama, kad būtų skiriama ne mažiau kaip 10 kv. m ploto vienam pirkėjui, ar naudojamos asmens apsaugos ir higienos priemonės ir kt.

Patikrinus šias tris turgavietes, pažeidimai nustatyti tik vienoje iš jų – nebuvo reguliuojamos pirkėjų spūstys, į turgų pirkėjai buvo įleidžiami didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, prie įėjimo nebuvo pateikta informacija apie tai, kad prekybos vietoje nerekomenduojama lankytis rizikos grupės asmenims bei informacija apie asmens higienos laikymosi būtinybę (rankų higiena, kosėjimo, čiaudėjimo etiketas ir kt.).

Turgavietės atsakingam asmeniui bus surašytas administracinių nusižengimų protokolas.

NVSC primena, kad už higienos ir visuomenės sveikatos saugos reikalavimų nesilaikymą karantino metu taikoma administracinė atsakomybė. Juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims gresia bauda nuo 1500 iki 6000 eurų.

Klaipėdos diena rašo, kad pažeidimai fiksuoti didžiausiame Vakarų Lietuvos Rietavo turguje.

Rietavo policijos komisariato viršininkas Marius Vaičikauskas patikino, kad dėl netinkamai dėvimų ar visai nedėvimų kaukių įspėti 275 pardavėjai ir 180 pirkėjų. Užfiksuoti aštuoni prekybos taisyklių pažeidimai.

Pareigūnų teigimu, Rietavo turguje prekiavo apie tūkstantis prekeivių. Praėjusį savaitgalį, kai buvo šilta ir švietė saulė, Rietavo pakraštyje rikiavosi ilgos norinčiųjų patekti į turgavietę eilės, žmonių buvo maždaug dukart daugiau nei gegužės 17-ąją.