Patobulintą rezoliucijos projektą "Dėl solidarumo su Lenkijos Respublika hibridinės atakos akivaizdoje" trečiadienį įregistravo Seimo Lietuvos regionų frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

Dokumento projekte reiškiamas susirūpinimas dėl priešiškų jėgų bandymo skaldyti Europos Sąjungos vienybę, organizuojant neteisėtą užsieniečių iš trečiųjų šalių judėjimą į Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos teritorijas, kuriuo nusikalstama žmogiškumui ir tarptautinės teisės principams.

Seimui siūloma rezoliucija reaguoti "į rimtą padėties paaštrėjimą Lenkijos pasienyje, neteisėtiems migrantams mėginant masiškai neteisėtai įsiveržti į Lenkijos teritoriją per sieną su Baltarusija, rodantį, kad Baltarusijos režimas pereina prie aktyvių puolamųjų ir provokuojančių veiksmų".

Rezoliucijos projekto autoriai pabrėžia intensyvaus dialogo tarp paveiktų ES šalių ir ES institucijų svarbą, pažymi intensyvaus Europos Komisijos ir Lenkijos institucijų dialogo poreikį, siekiant pragmatiškai spręsti kylančius iššūkius, įskaitant ir jo tąsą platesniame formate.

Lietuvos Seimas, anot rezoliucijos projekto, "vertina glaudų bendradarbiavimą su Lenkija, siekiant atremti Baltarusijos režimo vykdomą hibridinę ataką, bei bendras pastangas, siekiant sprendimų Europos Sąjungos mastu, įskaitant kuo greitesnio visų šio režimo sukurtų nelegalių migrantų gabenimo schemos dalyvių sankcionavimo bei ES migracijos politikos ir teisės sistemos pertvarkymo taip, kad šalys narės, prieš kurias vykdoma hibridinė ataka, galėtų nedelsiant imtis atitinkamų veiksmų ir priemonių".

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)