Pakeitimai numato, kad pacientui atsisakius įsigyti kompensuojamąjį vaistą su mažiausia priemoka, jam galėtų būti parduotas kitas recepte nurodyto bendrinio pavadinimo, stiprumo ir farmacinės formos preparatas, o pacientas sumokėtų priemoką. Pasak vieno pakeitimų iniciatoriaus Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo, priemokos dydis būtų skirtumas tarp perkamo vaisto ir pigiausio kompensuojamo valstybės.

Tais atvejais, kai kompensuojamas vaistas, kuris žmogui apskritai pirmą kartą būtų išrašomas arba pakartotinai išrašomas, bet bent po 12 mėnesių jo nevartojimo laikotarpio, jam kaip ir iki šiol turėtų būti parduodamas vaistas, už kurį paciento priemoka yra mažiausia.

Taip pat siūloma keisti ir kompensuojamųjų vaistų kainyno tvirtinimą: numatoma, kad naujos kainos įsigaliotų ne kas ketvirtį, kaip yra dabar, o du kartus per metus – nuo sausio ir liepos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)