„Surinkome į dėžę ir nusiuntėme atgal. Todėl, kad Seimo nariai gauti dovanų neturėtų. Tai ir šiuo atveju: jei „MG Baltic“ nori padaryti gerą darbą, tegu išdalija bibliotekoms, vaikams išdalija. Seimo nariai gali knygas ir nusipirkti“, - BNS sakė V.Pranckietis.

Jis teigė nekontroliavęs, ar šią savaitę gautas knygas grąžino visi parlamentarai, bet, anot jo, tai buvo „bendra iniciatyva“.

„Už ką ta dovana? Ar tai atlygis už ką nors, atlygis už ką nors ateityje? Gražūs santykiai gali būti kuriami žodžiais, ne tik dovanomis“, – tvirtino parlamento vadovas.

Kaip skelbė dienraštis „Lietuvos žinios“, antradienį Seimo nariai savo pašto dėžutėse rado istoriko Algirdo Grigaravičiaus knygą „Atsiskyrėlis iš Suvalkijos“ bei „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus sveikinimo atviruką su Vasario 16-ąja. Šią dovaną parlamentarai vertino nevienareikšmiai.

Vilniaus miesto savivaldybė aikštelėje prie Lietuvos nacionalinės filharmonijos ketina statyti paminklą J.Basanavičiui. Diskusijos dėl paminklo įsiplieskė prieš kelerius metus, kai „MG Baltic“ aktyviai siūlė paremti pagal tarpukario menininko Rapolo Jakimavičiaus sukurto paminklo statybą kitoje vietoje – K.Sirvydo skvere. Šios peripetijos, kaip skelbta žiniasklaidoje, gali sietis ir su teisėsaugos atliekamu politinės korupcijos tyrimu, jame įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti koncerno „ MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui ir buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui Eligijui Masiuliui.