„Bus toks mini mitingas su edukacine programa. Jis bus taikus, vienintelis argumentas būtent protesto, kur išreiškiamas Konstitucijos sutrypimas“, – komentavo Šeimų sąjūdžio pirmininkas Raimondas Grinevičius.

Šeimų sąjūdis protestavo ir sausio 13-ąją, nors turėjo leidimą surengti savo piketą, aktyviai dalyvavo ir valstybiniame. Prisiminę, kaip vyko sausio 13-osios minėjimas, dalyvaujant šeimų sąjūdžiui, ne visi vilniečiai norėtų, kad jie piketuotų vasario 16 d.

Durdomas buvo, tai vis tiek, sausio 13, tokia diena, ir vasario 16 d. yra vienodos tokios šventės. Neturi būti tokių pašalinių kartu“, – tikino praeivė.

Dar viena moteris teigė, kad jeigu bus taip, kaip sausio 13 d., tai aišku, kad nepritartų.

„Tai nepagarba Lietuvos piliečiams“, – sakė ji.

Vis dėlto viena vilnietė tikino, kad turėtų duoti leidimą.

„O kodėl ne? Žmonės nori susirinkti, tegul susirenka.“

Šeimų sąjūdžio vadovas neatmeta, kad mitinguotojai ateis ir į valstybinius minėjimo renginius.

„Gal vieni žmonės eis prie prezidentūros, gal kiti eis prie katedros, gal treti eis į kitus Vilniaus renginius“, – samprotavo R. Grinevičius.

14 val., vos tik planavo baigti piketą, Šeimų sąjūdis, netoliese prie Signatarų namų, vyks oficialus minėjimas.

„Kaip ir visada, profesoriaus Landsbergio kalba, perskaitomas visas Nepriklausomybės aktas, 20 dūžių už kiekvieną signatarą iš Šv. Jonų varpinės. Aišku, ir dainos“, – apie renginio eigą informavo Signatarų namų vyresnioji muziejininkė Sandra Germanavičiūtė.

Kadangi sausio 13-ąją mitinguotojai taip triukšmavo, kad nesigirdėjo nei premjerės, nei Seimo pirmininkės pasisakymų, Vytauto Landsbergio kalbai iš Signatarų namų balkono ruošiamasi parūpinti aparatūrą, kad nepaisant galimų baubimų, būtų suprantama, ką pranešėjas sako.

Vilniaus valdžia visą dieną svarstė, ar leisti mitingą.

„Reikia labai atsakingai tai įvertinti, ką jie planuoja ir ką planuoja miestas kartu su visomis vasario 16 d. šventėmis ir tai progai numatytais renginiais“, – sakė atstovas.

Galiausiai nusprendė, kad nebeleis, nes mitingas trukdytų žygiuoti jaunimui nuo Katedros iki Rasų kapinių. Prašymą surengti mitingą įteikė ir už šnipinėjimą Rusijai nuteistas Algirdas Paleckis.

Vasario 16-ąją be minėjimo prie Signatarų namų vyks tradicinė Baltijos šalių vėliavų pakėlimo ceremonija Daukanto aikštėje su prezidento sveikinimu. Vėliau vyks mišios Katedroje, o nuo 18 val. Gedimino prospekte degs simboliniai laužai.

Čia galite peržiūrėti LNK video apie tai: