Kaip teigiama socialiame tinkle „Facebook“ sukurtame renginio aprašyme, prie šio mitingo prisideda ir plačiai aptarinėtą Vingio parke vykusį „Šeimų maršą“ organizavęs Lietuvos šeimų sąjūdis. Šiuo metu renginyje skelbia dalyvausiantys daugiau nei šimtas žmonių.

Šį kartą planuojama priešintis karantino suvaržymams, privalomai vakcinacijai ir testavimui. „Stop Šimonytės vyriausybės represijoms prieš Lietuvos žmones!“ pavadintame mitinge taip pat reikalaujama Vyriausybės ir Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus atsistatydinimo.

„Pasaulinio pasipriešinimo akcija“ apibūdintame renginyje ketinama žygiuoti nuo Vilniaus Katedros aikštės, sustoti prie Vyriausybės rūmų, o galiausiai mitingą užbaigti prie Seimo. Protestuotojų nuomone, šiuo metu valdžia skleidžia propagandą apie COVID-19 pandemiją ir taip esą trypia šalies Konstituciją.

„Pasakau aš, pasakyk Tu, kad mano, mano vaikų ir artimųjų kūnas yra NELIEČIAMAS! Gana propagandos, melo, gąsdinimų virusais, karantinais, policija, kariuomene ir tūkstantinėmis baudomis. Gana iš mūsų tyčiotis, gana trypti Lietuvos Konstituciją!“, – rašoma feisbuke paviešintame įvykio aprašyme.

Kaip ir gegužę vykusiame „Šeimų marše“, taip ir šį kartą protestuotojai reikalauja Vyriausybės ir Vilniaus mero R. Šimašiaus atsistatydinimo, kadangi šie politikai esą represuoja vakcinuotis atsisakančius asmenis.

„Tegul eksperimente dalyvauja, testuojasi ir skiepijasi tik savanoriai, o šiai Vyriausybei bei Vilniaus merui R. Šimašiui dėl prievartos ir represijų (prievartinių „sąlygų“ sudarymo testuotis ir skiepytis, baudų skyrimo, žadamo nušalinimo nuo darbo, atleidimų iš darbo) jau laikas ATSISTATYDINTI, kol neatstatydino sukilę žmonės“, – reikalavimus valdantiesiems pateikė organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (242)