Gedimino prospekte esančio viešbučio gyventojų saugumą užtikrins signalizacija ir vaizdo kameros, pranešė „Lietuvos ryto“ televizija.

Viešbučio apsauga keičiasi, nes šią funkciją iš policijos perima Vadovybės apsaugos departamentas.

Šis skaičiuoja, kad fizinei viešbučio apsaugai reikėtų iki dešimties papildomų pareigūnų, o tam departamentas neturi lėšų.

Todėl nuspręsta apsiriboti techninėmis priemonėmis.

Seimo viešbučio gyventojai ne kartą buvo apvogti.

Pernai spalį Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) siūlymams, kad Seimo viešbutį iš policijos perimtų saugoti Vadovybės apsaugos departamentas.

VRM iš pradžių siūlė Seimo viešbutį tiesiog išbraukti iš policijos saugomų objektų sąrašo, tačiau tam paprieštaravo parlamento valdyba.

„Seimo valdyba mano, kad tai yra vientisas kompleksas su Seimo pastatu, mano ir teikia argumentus pakankamai svarius, kad Seimo viešbuty gyvena 71 Seimo narys, tokius mums pateikė duomenis, tad iškilus grėsmei šitam pastatui arba sutrikdžius veiklą, negalėtų Seimas susirinkti ir vykdyti savo funkcijų.

Tas argumentas yra esminis ir viešbutis, jeigu kalbame apie strateginių objektų apsaugą, jis bus saugomas taip, kaip turi būti saugomas, o ne taip, kaip šiuo metu atliekant policijos sargams iš esmės sargų funkcijas tiktai“, – daugiau nei prieš metu sakė tuometinis vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.