Kalbama, kad po rinkimų į EP gali sumažėti Seimo pirmininkų skaičius, mat keturi iš septynių Seimo vicepirmininkų kandidatuoja į Europos Parlamentą, o trijų iš jų ketinimai gali virsti realybe, nes partijų sąrašuose jie įrašyti aukštai. Rinkimų rezultatai gali paskatinti siekį sumažinti Seimo vadovybės etatų skaičių, rašo „Lietuvos žinios“. 

Iniciatyva mažinti pavaduotojų skaičių šalininkų turi ir tarp valdančiųjų, ir tarp opozicijos. Tiesa, Teisės ir teisėtvarkos bei Valstybės valdymo ir savivaldybių (VVSK) projektui nepritaria.

VVSK vadovė „darbietė“ Virginija Baltraitienė teigia, jog bent vieno etato tikrai galima atsisakyti. Pasak jos, komitetas projektui nepritarė tik todėl, kad padarė išvadą, jog ir pagal dabartinę Statuto formuluotę, norint galima tai padaryti, tereikia Seimo pirmininkės sprendimo.

TS-LKD frakcijos seniūno pirmojo pavaduotojo Jurgio Razmos nuomone, vicepirmininkų galėtų mažėti perpus. „Realių darbų tikrai nėra. Skaičius buvo padidintas dirbtinai, kad visiems valdančiosios koalicijos nariams pakaktų gerų postų“, - teigė J. Razma.

DELFI primena, jog iš Seimo vicepirmininkų į Europos Parlamentą kandidatuoja „Darbo partijos“ narys Vydas Gedvilas, socialdemokratai Gediminas Kirkilas ir Algirdas Sysas bei Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio narys Petras Auštrevičius.