„Labai keista, kad opozicija griauna tokią puikią idėją. Aš manau, kad šis lankytojų centras prisidėtų prie visuomenės švietimo, kas yra parlamentarizmas, kokia istorija, kaip parlamentas veikia, kaip atsiranda įstatymai, kaip jie kuriami ir kaip priimami. Mano požiūriu, tokios idėjos griovimas yra visiška destrukcija“,- trečiadienį Eltai sakė A. Nekrošius, vertindamas opozicijos įregistruotą rezoliucijos projektą „Dėl Parlamento lankytojų atskyrimo nuo Lietuvos Respublikos Seimo“.

Pasak jo, į lankytojų centrą nauji darbuotojai nėra priimami, jie yra perkeliami iš buvusio Europos informacijos biuro (EIB). A. Nekrošiaus teigimu, lankytojų centras, pakeitus pavadinimą iš EIB, formaliai pradėjo veikti dar šių metų kovo mėnesį. Tačiau realiai, įgyvendinus jo kūrimo koncepciją, prognozuojama, kad pirmuosius lankytojus naujose patalpose (Gedimino pr., buvusios SEB banko patalpose) pradės priimti nuo šių metų rugsėjo 10 dienos.

Seimo vicepirmininko A. Nekrošiaus duomenimis, šiuo metu yra išleista apie 8 tūkst. eurų patalpų sutvarkymui – perdažymui, lubų sutvarkymui ir kt. smulkiems remontams.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė sako, kad opozicijos inicijuotas rezoliucijos projektas dėl lankytojų centro bus pateiktas Seimui ketvirtadienį.

„Tai jų iniciatyva, kaip ir visos rezoliucijos, jos privalo būti svarstomos Seime. Išgirsime argumentus, sulauksime atsakymus ir priimsime galutinį sprendimą“, - Eltai sakė R. Baškienė.

Jos nuomone, steigiamas lankytojų centras reikalingas Lietuvos žmonėms, kurie atvyktų, pamatytų, labiau susipažintų su Seimo darbu, įsigilintų į valstybės problematiką. Pasak R. Baškienės, centras galėtų būti naudingas ypač tiems žmonėms, kurie atvyksta iš regionų.