Šį klausimą į Seimo valdybos posėdžio darbotvarkę įtraukė „valstiečių“ frakcijos narė Rimantė Šalaševičiūtė.

„Gal valdyba tiesiog galėtų paprašyti Vyriausybės pasistengti kuo greičiau pateikti tą išvadą. Nes iš tikrųjų metai laiko praėjo, tai labai ilgas terminas ir kažkaip keistai to Psichologų praktinės veiklos įstatymo projekto svarstymas vyksta, kažkaip labai ilgai, labai klampiai. Šiuo atveju tikrai Vyriausybės išvada galėtų būti tas lemiamas faktorius, kur gal mes pajudėtume su tuo projektu į priekį“, – Seimo valdybos posėdžio metu trečiadienį teigė Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma.

Savo ruožtu Seimo vicepirmininkas Julius Sabatauskas atkreipia dėmesį, kad Vyriausybė jau ne pirmą kartą vėluoja pateikti savo išvadas, o tai, anot jos, stabdo projektų svarstymą Seime.

„Pagal mūsų neseniai pataisytą statutą mes dabar turėtume paklausti Vyriausybės, kiek jai dar reikia laiko. Šiuo atveju noriu priminti, kad ilgiausiai nepateikta išvada dar yra užklausimas (pateiktas – ELTA) 2021 metų sausio mėnesį. Tai šiuo atveju Vyriausybė muša rekordus – jau du metai nėra pateikta išvada, tarp kitko, dėl Seimo pirmininkės projekto“, – sakė J. Sabatauskas.

„Aš periodiškai rašau ministrei pirmininkei raštus dėl Vyriausybės išvadų. Ir šiuo atveju aš sausio mėnesį vėl kreipsiuosi dėl, paklausiu, kiek jiems dar reikia laiko ir kokios priežastys tai sąlygoja“, – pridūrė jis.

Psichologų praktinės veiklos įstatymo projektas pateikimo stadiją Seime praėjo 2021 metų rugsėjo mėnesį.

Įstatymo projekte siūlyta nustatyti psichologų kvalifikacijos įgavimo, praktinės veiklos sąlygas, registracijos Psichologų registre reikalavimus, sąlygas ir tvarką, psichologų teises ir pareigas.

Šiuo įstatymu būtų apibrėžiami du esminiai nauji dariniai, naudingi tiek psichologams, tiek jų paslaugomis besinaudojantiems klientams: Psichologų registras ir Etikos komitetas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją