„Pateikti siūlymai yra konstruktyvūs, jei ne kolegos Karbauskio dalyvavimas, kuris suteikė politinį atspalvį“, – laidoje „Delfi diena“ sakė A. Matulas.

„Aš tuos siūlymus priimčiau kaip teigiamą ženklą ir mes be abejonės turim įsiklausyti į tuos argumentus, kuriuos pateikia „valstiečių“ partija, ir iš dalies galbūt atsižvelgti. Nors kiek susipažinau su siūlymais, ten argumentų nėra, kai kurie siūlymai daugiau nukreipti rinkėjams“, – kalbėjo jis.

Šiuo metu, Sveikatos reikalų komiteto pirmininko nuomone, probleminės yra trys sritys, kuriose reikėtų pokyčių.

„Labiausiai nerimą kelia tai trys dalykai. Nuotolinis mokymas – išties yra šeimų, kurios negali užtikrinti vaikams tinkamo nuotolinio mokymosi. Neramina ir žmonių psichologinė būsena – reikėtų analizuoti, kokia yra situacija. Kitas dalykas – smulkaus verslo būklė. Smulkus verslas iš esmės, ypač rajonuose, merdėja. Aš tikrai svarstyčiau galbūt šiek tiek anksčiau testuojant pardavėjus leisti smulkiajam verslui [atsidaryti], įeiti į parduotuvę po vieną žmogų“, – sakė A. Matulas.

Siūlymai galėtų būti įgyvendinami esant dabartiniams sergamumo rodikliams

Buvęs sveikatos apsaugos ministras, Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininko pavaduotojas Aurelijus Veryga teigia, kad LVŽS pateikti siūlymai dėl kai kurių ribojimų švelninimo galėtų būti įgyvendinami jau dabar.

„Tiems siūlymams, kurie yra pateikti, netrukdo dabartinis sergamumas, [jie] galėtų būti įgyvendinami su dabartiniais sergamumo rodikliais“, – pabrėžė A. Veryga.

Ramūnas Karbauskis, Aurelijus Veryga

Tačiau, pasak jo, dalis ribojimų turėtų likti: „Tikrai nereikia atidarinėti didelių prekybos centrų. Bet yra parduotuvių, kurios ir pavasarinio karantino metu buvo labai greitai atidarytos – tos, kurios turi įėjimą iš išorės, ypač mažesniuose miesteliuose.“

Taip pat, A. Verygos nuomone, turėtų būti švelninami judėjimo ribojimai, kad šeimos nesibūriuotų miestų parkuose.

Pagal LVŽS pateiktus siūlymus, judėjimo tarp savivaldybių ribojimai galėtų likti šventinėmis dienomis ar esant lokaliam ligos plitimui, koks pavasarį fiksuotas Nemenčinėje.

„Valstiečiai“ pirmadienį taip pat ragino Vyriausybę leisti veikti kirpykloms, skirti prioritetą mokytojų testavimui bei atnaujinti kontaktinį mokymąsi COVID-19 persirgusių šeimų vaikams, be to, siūloma šiemet atsisakyti brandos egzaminų.

Antrąjį karantiną pernai lapkričio 7-ąją paskelbė buvusi Sauliaus Skvernelio Vyriausybė, o nuo gruodžio 16-osios Ingridos Šimonytės ministrų kabinetas jį sugriežti ir pratęsė iki sausio 31-osios. Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisija siūlo pratęsti karantiną iki kovo pradžios.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (115)