Partijos vicepirmininkas Gediminas Kirkilas pareiškė, kad tokį svarbų klausimą gali spręsti tik suvažiavimas, rašo „Lietuvos rytas“.


„Mūsų statute yra tik užfiksuota, kad taryba tvirtina koalicinę sutartį, ir faktiškai nėra jokio nurodymo, užrašo ar teisinės normos, kaip reikėtų tą koalicijos sutartį nutraukti, jeigu reikėtų“, – „Lietuvos ryto“ teigė G.Kirkilas. Teigiama, kad norėdamas išvesti socialdemokratus iš valdančiosios koalicijos socialdemokratų vadovas Gintautas Paluckas privalo sušaukti partijos suvažiavimą. Jeigu pirmininkas elgsis kitaip, net pagrasinta už šiurkščius statuto pažeidimus jį versti iš posto.


G.Paluckas yra pažadėjęs, kad sprendimą dėl buvimo valdančiojoje koalicijoje priims partijos taryba rugsėjo pabaigoje, kai bus apklausti visi skyriai. Anot partijos vadovo, tokie kai kurių socdemų „išvedžiojimai neturi absoliučiai jokio pagrindo“. G.Paluckas priekaištavo bendražygiams, kad šie bet kokia kaina siekia išsaugoti turimus postus ir todėl ieško įvairių priežasčių, kaip nevykdyti galimo sprendimo trauktis iš koalicijos.


Dėl buvimo koalicijoje kol kas iš 60 partijos skyrių atsakymus pateikė 38: 28 iš jų yra už skyrybas su „valstiečiais“, penki – prieš, penki pasiūlė persiderėti dėl koalicijos sutarties.
Sprendimą dėl buvimo koalicijos socialdemokratai planuoja priimti rugsėjo 20 dieną.