Frakcijos posėdyje dalyvaus Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius ir Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

„Aptarsime ne tik būsimus darbus rudens sesijos metu. Pastaruoju metu mūsų parlamentinės frakcijos nariams kyla daug klausimų dėl viešojoje erdvėje pasirodančios informacijos. Tikimės, kad į daugelį jų atsakymus mums galės pateikti generalinis prokuroras E. Pašilis“, – išplatindama kvietimą teigė LSDP frakcijos Seime seniūnė Irena Šiaulienė.

Tačiau generalinis prokuroras Evaldas Pašilis teigia šiuo metu nematantis galimybės dalyvauti Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos posėdyje ir išsamiai atsakyti į jo dalyviams rūpimus klausimus, susijusius su aktualiais ikiteisminiais tyrimais.

„Nors bendravimą su Seimu įvairiais teisėkūros bei prokuratūros veiklos klausimais vertinu kaip labai svarbų ir naudingą, šiuo atveju kvietimo dalyvauti frakcijos narių posėdyje privalau atsisakyti. Viena iš priežasčių – vykstantys ikiteisminiai tyrimai, apie kuriuos atvykęs galėčiau pranešti tik tiek, kiek jau yra paskelbta viešai. Nenorėčiau, kad mano kokie nors atsakymai ir jų interpretacijos pakenktų kolegų darbui, ir tikiuosi, kad gerbiami Seimo nariai tai supras. Taip pat manau, kad visuomenė iš prokuratūros pagrįstai tikisi nepolitizuotų, skaidrių tyrimų, prokurorų nepriklausomumo priimant sprendimus, todėl vargu ar būčiau suprastas, jei tyrimų detales pateikčiau vienos politinės partijos atstovams“, – sako E. Pašilis.

Nors generalinis prokuroras E. Pašilis atsisakė atvykti Socialdemokratų frakcijos posėdį, planuotas frakcijos posėdis trečiadienį vis tiek vyks, Eltai nurodė LSDP informacinis centras.