„Galbūt tai supratęs jaunasis konservatorius Langaitis ir suskubo trauktis iš Seimo? Tačiau stebina, kodėl apie skaidrumą garsiai deklaravęs Seimo narys sau taikė kitokius standartus?“, - sako Seimo LSDD frakcijos narys, Seimo Pirmininko pavaduotojas Gediminas Kirkilas.

G.Kirkilas remiasi žiniasklaidos praneršimais, kad Seimo narys T. Langaitis yra privačios bendrovės „Debitum Network Limited“ patarėjas, atsakingas už ryšius su investuotojais. Seimo narys šią informaciją viešai patvirtino, pažymėdamas, kad šią veiklą vykdo neatlygintinai. Publikacijoje taip pat aprašomi įvairūs T. Langaičio atlikti verslo sandoriai, kas suteikia pagrindo manyti, kad Seimo narys, eidamas savo kaip Seimo nario pareigas, faktiškai užsiėmė ir verslu.

Pasak G.Kirkilo, kitas publikacijoje minimas T. Langaičio atliktas kriptovaliutos vienetų įsigijimo sandoris taip pat kelia klausimų - ar sandoris atitiko rinkos kainą; ar negalėjo būti traktuojamas kaip bendrovės „Debitum Network Limited“ atlygis Seimo nariui už jo patarėjo darbą šioje bendrovėje?

„Tuo, žinoma, turėtų domėtis žiniasklaidos atstovai. Beje, taip pat kyla klausimas, ar Seimo narys T. Langaitis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų 2017 m. gruodžio mėnesį Seimo valdybos sprendimu vykdamas į komandiruotę Belgijoje, į diskusiją „Kriptovaliutos reguliavimas ir masiškai priimami įstatymai Europoje: privalumai ir trūkumai“ atsižvelgiant į tai, kad T. Langaitis ir jo valdoma kompanija aktyviai dalyvauja kriptovaliutų versle“, - svarsto LSDD frakcijos narys.

„Baltos T. Langaičio pirštinės“ po truputį tamsėja, kai žinai dar ir šį faktą, kad politikas investavo į bendrovę „Debitum Network Limited“, kuri įsikūrusi ofšorinėje zonoje. O tai jau Valstybės politikų elgesio kodekso pažeidimas ir abejotina, ar tinkama „baltųjų pirštinių“ atstovui“, - sako Seimo Pirmininko pavaduotojas G.Kirkilas.

Vasario 23 dieną T.Langaitis pranešė besitraukiantis iš Seimo, nes su dabartine valdančiąja dauguma neįmanoma pasiekti pažangos, primena ELTA.

„Šis pusantrų metų darbo Seime laikotarpis atskleidė ydingus valdančiųjų darbo principus, užgesinančius bet kokias viltis vykdyti sutarimu grįstą Lietuvos ekonomikos kūrimo procesą. Nuo pirmųjų darbo dienų Seime valdantieji demonstravo nenorą ieškoti sutarimo dėl svarbiausių darbų valstybei“, - teigia T. Langaitis.

„Didžioji dalis mano ir kolegų teiktų įstatymo pataisų ir projektų buvo sutinkami abejingai, o dažnai ir atvirai priešiškai (buvo atvejų, kai tiesiog dėl užkaitusių „valstiečių“ galvų įstatymo pataisų nebuvo leidžiama net pateikti). Konstruktyvus darbas vyko tik su keliais valdančiaisiais. Prieš pat Seimo rinkimus daugelio puoselėtos viltys, kad priklausomybė konkrečiai partijai ar frakcijai netaps stabdžiu priimti visuomenei naudingiausius sprendimus, visiškai nepasiteisino“, - pridūrė jis.

Jis tikino, kad pasitraukimą iš Seimo paskatino „valstiečių“ murkdymasis politiniuose skandaluose“, ir kaltino juos ignoruojant demokratinius parlamentinės veiklos principus.

„Mano galva, dabartinė politinė situacija opozicijoje veikiantiems politikams palieka tik vieną išeitį - nuosekliai vykdyti itin griežtos parlamentinės priežiūros ir kontrolės funkciją. Seimo TS-LKD frakcijos kolegos tai puikiai daro. Seimą palieku tvirtai pasitikėdamas opozicijos ryžtu ir gebėjimu apsaugoti Lietuvos Respubliką nuo vis dažniau pastebimų antidemokratinių tendencijų“, - tikina T. Langaitis.

Anot jo, jis negali rezultatyviai vykdyti pažadų rinkėjams, todėl dirbs su inovacijomis Lietuvoje kitais būdais.

„Asmeninį indėlį į Lietuvos, kaip inovacijomis vis labiau garsėjančios valstybės, kūrimą konstruktyviau realizuosiu kitais būdais - padėdamas vystyti aukštųjų technologijų ir finansinių paslaugų startuolius, kurdamas naujas, gerai apmokamas, Lietuvos ir pasaulio ateitį kuriančias darbo vietas. Taip pat toliau aktyviai dalyvausiu Tėvynės sąjungos veikloje“, - teigė T. Langaitis.