„Mūsų kandidatas jau yra aiškus – tai Matas Skamarakas“, – sakė europarlamentarė.

„Jaunas, energingas žmogus. Iš tikrųjų, ir patirties politikoje turintis žmogus. Mes esame tikrai apsisprendę ir dabar reikia, kad visi dirbtumėme kartu kaip komanda ir pasiektumėme gerą rezultatą“, – nurodė politikė.

V. Blinkevičiūtė pastebėjo, kad oficialiai M. Skamarako kandidatūra bus patvirtinta artimiausioje LSDP taryboje.

Partiečio galimybes iškovoti Seimo nario mandatą LSDP lyderė įvertino itin optimistiškai. Taip prognozuoti, pasak V. Blinkevičiūtės, leidžia ir itin sėkmingi savivaldos rinkimai bei asmeninis M. Skamarako rezultatas Raseinių mero rinkimuose.

„Aš neabejoju, kad Matas turi galimybių laimėti šią vienmandatę“, – užtikrino socialdemokratų lyderė.

„Šansų ir galimybių tikrai turime. Aišku, tam reikia labai daug dirbti“, – akcentavo ji.

M. Skamarakas yra LSDP Raseinių skyriaus pirmininkas. 2023 m. kovo 5 d. vykusiuose savivaldos rinkimuose politikas buvo išrinktas į Raseinių rajono tarybą. Mero rinkimuose M. Skamarakas liko trečias, surinkęs 13,55 proc. rinkėjų balsų.

ELTA primena, kad Seimo nariui Arvydui Nekrošiui laimėjus Raseinių mero rinkimus, Seime atsilaisvino jo vieta. LVŽS kandidatas 2020 m. rinkimuose laimėjo vienmandatėje Raseinių-Kėdainių apygardoje, todėl politikui pradėjus eiti savivaldybės vadovo pareigas Seimas sprendžia dėl pirmalaikių rinkimų.

Siūloma tokius rinkimus surengti rugsėjo 3 d. Galutinį sprendimą parlamentarai priims gegužę.

Didžioji dauguma parlamentinių partijų teigė kelsiančios savo kandidatus Raseinių-Kėdainių rinkimuose – abejonių turi tik Laisvės partija, planuojanti apsispręsti dėl rinkimų artimiausiu metu.

Pirmalaikiai Seimo nario rinkimai, kai nutrūksta Seimo nario, išrinkto vienmandatėje rinkimų apygardoje, įgaliojimai, turi būti surengti ne vėliau kaip per pusmetį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją