Kad rinkimų baigtis jų netenkina, teigė 30 proc. respondentų, o 15 proc. apie rinkimų rezultatus neturėjo jokios nuomonės, atskleidė naujienų agentūros ELTA užsakymu rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos „Baltijos tyrimai" atlikta apklausa. Labiausiai rezultatais patenkinti laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkėjai (96 proc. patenkinti), Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos elektoratas (65 proc.), taip pat balsavusieji už Liberalų sąjūdį (59 proc.) ir konservatorius (52 proc.). ELTA primena, kad pirmame Seimo rinkimų ture balsavo 49,9 proc. rinkimų teisę turinčių piliečių, o antrame ture - 37,85 proc.

24 proc. apklaustų gyventojų taip pat teigė, kad Premjero poste norėtų matyti paskirtąjį Ministrą Pirmininką S. Skvernelį, tuo tarpu 10 proc. norėtų, kad Vyriausybei vadovautų Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininką Gabrielių Landsbergį Premjero kėdėje įsivaizduoja 8 proc. respondentų, 5 proc. mano, kad šiai pozicijai tinkamiausias kadenciją baigiantis Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius.

Mažiausiai Seimo rinkimų rezultatais gyventojai buvo patenkinti po 2008 m. vykusių Seimo rinkimų, kai valdančiąją koaliciją formavo konservatoriai, Tautos prisikėlimo partija, Liberalų sąjūdis bei Liberalų ir centro sąjunga. Tuomet 36 proc. respondentų sakė, kad rezultatai juos tenkina, 49 proc. - kad netenkina, o 15 proc. šiuo klausimu neturėjo nuomonės.

2012 m. Seimo rinkimų rezultatais patenkinti buvo 48 proc. apklaustųjų, 41 proc. manė priešingai, o 11 proc. neturėjo nuomonės apie rezultatus. Po rinkimų koaliciją suformavo socialdemokratai, Darbo bei Tvarkos ir teisingumo partijos, taip pat Lietuvos lenkų rinkimų akcija, iš valdančiosios daugumos pasitraukusi po dvejų metų.