„Ufė Elemanas-Jensenas buvo Danijos politikos legenda, svariai prisidėjusi prie Lietuvos ir mūsų kaimynių nepriklausomybės įtvirtinimo – 1991 metų vasario 28 dieną jis pasirašė dokumentą „Dėl Danijos Karalystės ir Lietuvos Respublikos bendradarbiavimo“, – sako Seimo pirmininkė.

„Be to, jis buvo Baltijos valstybių priėmimo į NATO ir Europos Sąjungą šalininkas, kuris net ir pasitraukęs iš aktyvios politikos domėjosi mūsų šalių raida“, – teigia sako V. Čmilytė-Nielsen.

1997 metais U. Elemanui-Jensenui įteiktas Gedimino ordino Komandoro didysis kryžius.

U. Ellemannas-Jensenas Danijos užsienio reikalų ministru dirbo 1982-1993 metais, kai vyko paskutinis Šaltojo karo etapas.

Lietuvos ambasados Danijoje socialiniame tinkle „Facebook“ sakoma, kad U. Ellemannas-Jensenas buvo Lietuvos draugas, nepriklausomybės atkūrimo ištikimas rėmėjas.

„Tikėjo Lietuvos, Latvijos, Estijos nepriklausomybės atkūrimu nenuilsdamas rėmė Lietuvos ir kitų Baltijos valstybių nepriklausomybės siekį“, – tvirtinama įraše.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)