„Lietuvos palaikymas ir pagalba Ukrainai yra išskirtiniai, ir mūsų draugai Ukrainoje tą puikai žino, ir tą pažymi visų susitikimų metu. Aš manyčiau, kad būtų klaida suvesti mūsų visą paramą, pagalbą, iki tol buvusią, po to būsiančią, į tą vieną konkretų klausimą“, – Žinių radijui trečiadienį sakė ji.

„Lietuva turi ir toliau būti ledlaužiu skatindama kitas Vakarų valstybes nepamiršti karo Ukrainoje, tęsti paramą. Būtent tose srityse, kurios yra labiausiai reikalingos“, – pridūrė parlamento pirmininkė.

Parlamento pirmininkė pažymėjo, jog Lietuva Rusijos karo niokojamai Ukrainai jau yra skyrusi apie 650 mln. eurų.

„Oficiali suma apie 650 mln., bet kažkuriuose vietose, matyt, ji yra kukliau vertinama negu, galbūt kitos šalys, taikančios kitą metodiką. Bet tai nėra varžybos, tiesiog, mes turime ramiai konstatuoti, žinoti, kad mūsų parama yra didelė, yra ženkli“, – teigė ji.

Valstybės gynimo taryba pirmadienį sutarė svarstyti galimybę perduoti Ukrainai vokiškų haubicų „PzH 2000“ amunicijos, tačiau ne pačių haubicų ar vidutinio nuotolio oro gynybos sistemų NASAMS, kaip prašė Kyjivas.

Tuomet prezidento vyriausiasis patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys teigė, kad toks sprendimas priimtas, nes derantis su sąjungininkais dar nėra aišku, kaip šie „ypatingos svarbos“ pajėgumai būtų atstatyti.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)