„Kiekvienas pokalbis su Lukašenka yra legitimizavimas. Todėl, žinoma, mes turime suprasti, kad priešininkų pusės tikslas yra skaldyti mūsų vienybę, o mūsų tikslas yra išlaikyti Europos Sąjungos vieningą poziciją sankcijų atžvilgiu ir jos laikytis. Tai aš tikrai viliuosi, kad ta vienybė bus išlaikyta“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkė taip pat informuoja šiuo metu su Estijos, Latvijos ir Lenkijos parlamentų vadovais derinanti bendrą poziciją dėl situacijos prie išorinės Europos Sąjungos sienos su Baltarusija.

„Šiomis dienomis intensyviai derinu bendrą poziciją, bendrą pareiškimą su Estijos, Latvijos ir Lenkijos parlamentų pirmininkais dėl situacijos prie Europos Sąjungos išorinės sienos. Tai, manau, kad mes sekame situaciją ir esant reikalui visada esame pasiruošę reaguoti“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

ELTA primena, kad A. Lukašenka ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel šią savaitę du kartus kalbėjosi telefonu. Pirmasis Baltarusijos režimo lyderio ir Vokietijos kanclerės pokalbis įvyko pirmadienį.

Tai buvo pirmas A. Lukašenkos kontaktas su Vakarų šalies vyriausybe po to, kai jis pasiskelbė laimėjęs 2020 metų rugpjūtį vykusius rinkimus.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)