„Manau, kad kiekvienas kultūros atstovas ar kitos srities, sporto (atstovas – ELTA) renkasi, kaip savo karjerą vystyti ar kaip ją užbaigti. Šioje vietoje, sunku tą pavadinti netyčine klaida, nes tokią kelionę, tokį pasirodymą reikia planuoti, reikia rūpintis praktiniais dalykais – bilietais, galų gale honoraru ir panašiai“, – trečiadienį „Žinių radijui“ teigė parlamento vadovė.

„Matyt, tame visame ilgame procese nesusimąstyti, kur važiuoji ir kokios yra aplinkybės, kokia tai yra valstybė ir kad Lukašenkos režimas yra ne tik Putino marionetinis režimas, Putino palaikomas režimas, bet kad jis dar ir kalina ir kankina tūkstančius žmonių, dabar, šiuo metu, pastaraisiais metais – manau, nepastebėti tos informacijos ir nesusimąstyti apie tai yra neįmanoma, todėl man tai sunku nurašyti kažkokiai klaidai“, – nurodė ji.

ELTA primena, kad pirmadienį visuomenininkas Andrius Tapinas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino informacija apie operos solisto V. Vyšniausko pasirodymą Minsko Didžiajame teatre. Užsienyje žinomas kaip Kristian Benedikt, gruodžio 18 d. operos solistas Baltarusijoje dalyvavo „Gala operos“ koncerte. Tenoras atliko Otelo ariją iš Dž. Verdžio operos „Otelas“.

Antradienį atlikėjas sureagavo į viešojoje erdvėje kilusią diskusiją dėl jo pasirodymo. Nors nepateikė koncerto Baltarusijoje motyvų, savo „Facebook“ paskyroje V. Vyšniauskas atsiprašė ir paprašė atleidimo.

„Pirmiausia, aš noriu visų atsiprašyti ir paprašyti atleidimo dėl susiklosčiusios situacijos. Antra, aš pažadu: tikrai parašysiu visas savo mintis, motyvus ir priežastis, bet kiek vėliau. Nes dabar noriu, kad visi išsisakytų iki galo. Juk vis vien verdiktai paskelbti ir aš esu pasmerktas net neišklausytas...“, – socialiniame tinkle rašė V. Vyšniauskas.

Eilė kultūros ir meno žmonių pasmerkė tokį atlikėjo pasirodymą. Kritikos V. Vyšniauskui negailėjo ir kultūros ministras Simonas Kairys, prezidentas Gitanas Nausėda. O Nacionalinio Operos ir baleto teatro vadovas Jonas Sakalauskas patikino, kad į Minską vykęs solistas nebėra pageidaujamas jo

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją