Įstatyme siūloma numatyti, kad „asmenys, kurie karo tarnybą krašto apsaugos sistemoje pradėjo iki 1991 m. rugpjūčio 23 d. ir su kuriais tarnybinių gyvenamųjų patalpų nuomos sutartys buvo sudarytos iki 2001 m. liepos 1 d., gali būti iškeldinti iš tarnybinių gyvenamųjų patalpų tik suteikus kitas gyvenamąsias patalpas, atitinkančias techninius ir higienos reikalavimus, toje pačioje apskrityje“.

Tokią nuostatą siūloma įteisinti NSGK narių įregistruotame patobulintame Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pakeitimo projekte.

Pasak Seimo NSGK pirmininko Vytauto Bako, kuris dar pernai gruodį įregistravo pirmąjį įstatymo pataisos variantą, valstybė, skirdama kariškiams ir jų šeimoms tarnybinius butus prieš daugiau kaip du dešimtmečius, garantavo, kad, pasibaigus tarnybai, jie galės likti gyventi.

Šios karių teisės ir garantijos buvo panaikintos 2012 m. priėmus Krašto apsaugos sistemos organizavimo ir karo tarnybos įstatymo pataisas, kuriomis buvo atsisakyta tarnybinių butų.