"Kreipiuosi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas ištirti ir teisiškai įvertinti, ar mano veiksmuose nėra nusikaltimo sudėties", - sakoma pirmadienį išplatintame E.Šablinsko pareiškime.

Parlamentaras taip pat prašys ištirti Vilniaus mero kaltinimus, esą jis, naudodamasis tarnybine padėtimi, užvaldė svetimą turtą.

NS frakcija taip pat išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad A.Zuokas "remiasi ne teismo ar kitų teisėsaugos institucijų išvadomis ar sprendimais, o tik savo nuomone".

"Tai yra nekaltumo prezumpcijos principo ignoravimas ir piliečio teisės, įtvirtintos Konstitucijos 31 straipsnyje, bei žmogaus teisių pažeidimas", - sakoma NS parlamentinės frakcijos pareiškime.

Socialliberalai teigia, kad "tokie veiksmai nedera Lietuvos sostinės merui, vienam iš Lietuvos liberalų sąjungos vadovų", o A.Zuoko "elgesys kelia įtarimą, kad puolimas prieš E.Šablinską turi politinę potekstę".

Sostinės mero nurodymu praėjusį penktadienį komunalinės bendrovės "Vilniaus vandenys" darbininkai nutraukė vandens tiekimą Vilniaus senamiestyje gyvenančiam E.Šablinskui.

Vilniaus savivaldybė, savo ruožtu, apie tai išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad E.Šablinskas savo užimame bute jau kelerius metus gyvena neteisėtai.

E.Šablinskas yra ir Vilniaus miesto tarybos narys gyvena prestižinėje senamiesčio vietoje, Stiklių gatvės 5-jame name.

A.Zuokas penktadienį BNS teigė nurodęs bendrovei išjungti vandenį namui, kuriame gyvena E.Šablinskas, nes vandens tiekimo sutartis prieš kelerius metus buvo sudaryta, remiantis suklastotu dokumentu.

"Noriu pabrėžti, kad E.Šablinskas įsikėlė į šį butą, pasinaudodamas tarnybine padėtimi, tuomet būdamas Senamiesčio seniūnu, ir turėdamas informacijos apie avarinės būklės pastatą", - sakė A.Zuokas.

A.Zuoko teigimu, vandens ir kitų komunikacijų tiekimo sutartys šiam namui buvo sudarytos, remiantis E.Šablinsko suklastotais dokumentais.

"E.Šablinskas paslaugų tiekimo bendrovėms pateikė suklastotą namų bendrijos pažymėjimą, kuriame iš tiesų jo registruota namų bendrija Šiaulių gatvėje Nr. 5 ištaisyta į Stiklių gatvės Nr.5. Šis pataisymas buvo pasirašytas Seimo nario E.Šablinsko", - sakė A.Zuokas.

A.Zuoko teigimu, pernai paaiškėjus klastotei, rugpjūčio mėnesį Vilniaus miesto taryba svarstė šią problemą ir pasiūlė E.Šablinskui geruoju išsikraustyti.

"Atsižvelgdami į E.Šablinsko, kaip miesto tarybos ir Seimo nario statusą, netgi pasiūlėme jam kompromisą - persikelti į kitą savivaldybės suteiktą butą", - sakė A.Zuokas.

Mero teigimu, E.Šablinskas nesėkmingai bandė per teismus įteisinti savo buvimą minėtame name.

"Dabar jau mes ketiname išnaudoti visas teisines galimybes ir perduoti dokumentus apie poną Šablinską prokuratūrai", - sakė A.Zuokas.

E.Šablinską saugo parlamentaro neliečiamybės statusas, kurį panaikinti gali tik Seimas.