Tokį sprendimą šeštadienį priėmė partijos taryba, patvirtino LSDP Etikos komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas.

"J.Jagminas iš partijos pašalintas, nes išėjo iš LSDP frakcijos Seime. Pagal mūsų įstatus, partijos nariai turi būti ir frakcijos nariai Seime", - sakė K.Virbickas.

Šių metų kovą J.Jagminas paliko parlamentinę Socialdemokratų partijos frakciją. Jis teigė norintis sustabdyti narystę frakcijoje, kol gaus teismo atsakymą dėl frakcijos reglamento teisėtumo.

Tačiau Seimo statutas nenumato galimybės parlamentarams stabdyti narystės frakcijoje, todėl J.Jagminas išėjo dirbti į Mišrią Seimo narių grupę.

J.Jagminas tvirtino, kad sprendimas jį pašalinti iš partijos priimtas už akių. LSDP prezidiumui svarstant šį klausimą jis buvo komandiruotėje Ukrainoje, o į šeštadienį vykusį tarybos posėdį jis nekviestas.

"Jei šalinama iš partijos už tai, kad balsuojama pagal sąžinę, o ne taip, kaip nori kai kurie partijos vyrukai, ką gi...", - pirmadienį BNS sakė J.Jagminas, komentuodamas LSDP tarybos nutarimą.

Jis teigė, kad jo ir socialdemokratų nuomonės Seime išsiskyrė ne kartą.
"Nenormalu, kai buvo balsuojama dėl Seimo paleidimo, dėl interpeliacijos A.Sekmokui (energetikos ministrui - BNS), alkoholio pardavimo laiko pratęsimo, akcizų sumažinimo - sakiau, kad tai gėdingi projektai, nerimtai atrodo (...) Negalima vadovautis bando jausmu ir daryti kvailystes", - sakė parlamentaras.

Jis pabrėžė niekuomet nepažeminęs Socialdemokratų partijos vardo, orumo, nėra blogai atsiliepęs apie vadovybę. Tačiau vykdyti frakcijos reglamentą ir LSDP įstatus, kad Seimo narys turi balsuoti, kaip nusprendžia dauguma frakcijos narių, arba nedalyvauti balsavime, jis teigė negalįs. J.Jagmino įsitikinimu, minėti partijos dokumentai prieštarauja Konstitucijos nuostatai dėl laisvo Seimo nario mandato.
J.Jagminas teismui yra apskundęs frakcijos reglamentą ir skirtą papeikimą, kurio sulaukė iš LSDP prezidiumo už partinės drausmės nesilaikymą, mat keletą kartų balsavo kitaip nei buvo nusprendusi frakcija.

Seimo narys prašo teismo atsakyti, ar Socialdemokratų partijos frakcijos reglamente esantis įpareigojimas balsuoti, kaip nusprendė frakcija, nepažeidžia Seimo statute įtvirtintos Seimo nario teisės balsuoti pagal sąžinę ir įsitikinimus.

LSDP frakcija turi 24 narius.