Kaip nurodoma Seimo Etikos ir procedūrų komisijos statistikoje, balandžio mėnesio plenariniuose posėdžiuose nedalyvavo nuo 14 iki 36 Seimo narių, vidutiniškai - 24. Į užsienio komandiruotes buvo išvykę 55 Seimo nariai, 41 iš jų - Seimo plenarinių posėdžių metu.

Po 1 Seimo plenarinį posėdį be svarbios pateisinamos priežasties praleido 2 Seimo Liberalų demokratų frakcijos atstovai - Egidijus Klumbys ir Valentinas Mazuronis. Beje, kovo mėnesį po 1 Seimo plenarinį posėdį be svarbios pateisinamos priežasties buvo praleidę daugiau - 4 Seimo nariai.

Balandžio mėnesį be svarbios pateisinamos priežasties po 1 Užsienio reikalų komiteto posėdį praleido Seimo Valstiečių ir Naujosios demokratijos frakcijos narys Kazys Bobelis ir socialdemokratas Algirdas Paleckis.

Kitus duomenis Etikos ir procedūrų komisijai pateikusiuose komitetuose posėdžiai be svarbios pateisinamos priežasties nebuvo praleisti.

Tai, kad posėdžių lankomumo rodikliai gerėja, galima įsitikinti palyginus balandžio ir kovo statistiką. Kovo mėnesį be svarbios pateisinamos priežasties po 1 posėdį komitetuose praleido 16 Seimo narių, po 3 posėdžius - 2 Seimo nariai.

Seimo valdyba nutarė priminti Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkui, Narkomanijos prevencijos ir Operatyvinės veiklos parlamentinės kontrolės komisijų pirmininkams, kad pagal Seimo statutą jie kas mėnesį turi pranešti Etikos ir procedūrų komisijai apie posėdžiuose nedalyvaujančius Seimo narius.

Pagal Seimo statutą ir pernai paskelbtą Konstitucinio Teismo nutarimą parlamentaro veikla yra nepertraukiama, o dalyvavimas tiek plenariniuose, tiek komitetų ir komisijų, kurioms jis priklauso, posėdžiuose privalomas.

Šiuo metu nedrausmingiems parlamentarams taikomos dvejopos nuobaudos: paviešinimas ir finansinės sankcijos - praleidusiems daugiau kaip ketvirtadalį posėdžių nubraukiama trečdalis atlyginimo.