„Ne vienos partijos pirmininko reikalas šaukti visų partijų frakcijas, ką daryti, kilus dabartinei politinei krizei. Pirmalaikių rinkimų šauklio vaidmuo vienos partijos pirmininkui Gabrieliui Landsbergiui netinka vien dėl to, kad jis nėra nei Seimo, nei Vyriausybės vadovas ir net ne savo frakcijos seniūnas. Jeigu gerbiamasis Gabrielius kaip Seimo narys pageidauja skubių rinkimų, tegu registruoja nutarimo projektą, dėl kurio atitinkamai diskutuos ir spręs visas Seimas“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas.

Jis pabrėžia, kad Seimo liberalai iki šiol aukštai vertino ir tebevertina ministrės pirmininkės, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narės Ingridos Šimonytės pastangas tartis koalicijoje įvairiais klausimais, todėl sprendžiant Vyriausybės krizę pirmiausia paisys jos veiksmų, kad ir kokie jie būtų, nurodoma antradienį išplatintame frakcijos pranešime.

„Jeigu konservatoriai, vedami savo lyderio, nusiteikę stačia galva nerti į pirmalaikius rinkimus, tegu tai ir daro. Kad ir kokios bus šios jų iniciatyvos pasekmės – paleistas Seimas, atsistatydinusi premjerė ir Vyriausybė, Liberalų sąjūdis bus pasirengęs prisiimti atsakomybę už šalies reikalus“, – sakė E. Gentvilas.