Parodą parengė Seimo kanceliarijos Dokumentų departamento Archyvo skyrius. Joje eksponuojami Seimo archyve saugomi pagrindiniai atkurtos Lietuvos valstybės teisės aktai, teisėkūros procesą atspindintys dokumentai, tarptautinio pripažinimo ir bendradarbiavimo dokumentai.

„Archyviniai dokumentai yra reikšmingi ir vieninteliai istorijos šaltiniai, padedantys suprasti savo tapatumą. Tai geriausios ir įdomiausios istorijos pamokos ir unikalus palikimas, perduodamas iš kartos į kartą, – sako parodos rengėjai. – Istorija yra ne kažkur, o šalia, reikia tik ją žinoti. Tada jausimės tvirtesni darydami sprendimus, dirbdami, kurdami ir gyvendami dabartyje.“

Parodą apžiūrėti galima pirmadienį–ketvirtadienį 8–17 val., penktadienį 8–15.45 val.

Birželio 7–11 d. nuo 10 iki 15.30 val. lankytojų lauks Archyvo skyriaus darbuotojai, jie papasakos apie Seimo archyve saugomus dokumentus ir atliekamus darbus, atsakys į klausimus.

Įvertindamas atminties institucijų vaidmenį saugant ir įprasminant tautos istorinę ir kultūrinę atmintį, ugdant pagarbą valstybei, jos istorijai, nacionalinei kultūrai ir siekdamas skatinti visuomenę domėtis valstybės praeitimi ir istorija, Seimas 2021-uosius paskelbė Archyvų metais.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)