Naujo pirmininko poreikis kilo ketvirtadienį į Konstitucinį Teismą (KT) paskyrus iki šiol komitetui vadovavusį Stasį Šedbarą.

„Dėl to, kas jį pakeis pirmininko pozicijoje, tarsimės frakcijoje“, – Eltai sakė politikė.

R. Morkūnaitė-Mikulėnienė nesileido į kalbas, kas iš konservatorių galėtų sėsti į svarbaus Seimo komiteto pirmininko kėdę.

„Tikrai dar nediskutavome“, – teigė ji.

„Yra ir dabar komitete dirbančių narių, gal kas nors pasiūlys dar kažkokių variantų. Kitą savaitę turėsime apsispręsti“, – sakė parlamentarė, atmesdama opozicijos priekaištus, kad su konservatoriais politikoje dešimtmečius besisukęs S. Šedbaras Konstituciniame Teisme atstovaus vienos partijos interesus.

„Atmetu tokius kaltinimus. Mane maloniai pradžiugino rezultatas: 85 balsai už. Taigi galime atmesti kaltinimą, kad tai politizuotas sprendimas. Yra balsų ir iš opozicijos“, – apibendrino konservatorių frakcijos seniūnė.

ELTA primena, kad Seimas ketvirtadienį paskyrė S. Šedbarą į KT teisėjus. Politiko kandidatūrą į KT teikė buvusi laikinoji LAT pirmininkė Gabrielė Juodkaitė-Granskienė.

S. Šedbaras yra dirbęs KT teisėju 1993–1996 m., jis taip pat ėjo vidaus reikalų ministro pareigas, dirbo Lietuvos aukštesniojo administracinio teismo pirmininku, teisingumo viceministru, LAT teisėju, Vilniaus miesto rajono teismo teisėju.

Politikas yra sustabdęs savo narystę Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, tačiau jo kandidatūra Seimo opozicijai kėlė abejonių, ar tapęs teisėju S. Šedbaras galės išlikti politiškai neutralus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją