Tačiau politikas kartu pažymėjo, kad Seimo komitetas neturi siekio koreguoti antradienį pristatytą vakcinavimo nuo COVID-19 plano. Jame numatyta, kad per sausį paskiepijus visus medicinos darbuotojus, toliau būtų skiepijami pacientai bei slaugos ir globos įstaigų gyventojai.

„Mes korekcijų nesieksime, bet bandysime pirmiausiai išsiaiškinti ir galimai pateikti rekomendacijas. Vakar gavau labai solidžios vyresnių žmonių institucijos klausimą, kodėl kitose šalyse skiepijami vyresnio amžiaus žmonės: 80 metų ir vyresni, nes juk tarp jų mirtingumas yra didžiausias. O pas mus numatyta tik globos namuose esančių žmonių skiepijimas, bent jau šiuo etapu.

Komiteto tikslas yra išsiaiškinti planą ir galimybę gauti daugiau vakcinų ir pateikti rekomendacijas. Komitetas negali nurodyti“, – sakė A. Matulas ir patį A. Dulkio pristatytą planą įvertino kaip gerą.

„Su esamais resursais planas, manyčiau, yra geras, bet yra akivaizdu, kad vakcinų nepakanka. Aš viliuosi, kad bus greitai patvirtintos kitos vakcinos. Ir jeigu panašūs srautai ateis iš kitų kompanijų į Lietuvą – tai bus gerai“, – pažymėjo konservatoriams priklausantis politikas.
Antradienį A. Dulkys pranešė, kad artimiausius tris mėnesius Lietuvą reguliariai kas savaitę pasieks per 20 tūkst. vakcinos nuo koronaviruso dozių.