Tokį projektą parengę Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis ir jo pavaduotoja Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė mano, kad po šios komisijos priedanga jos vadovo organizuojama veikla kelia grėsmę visuomenės sveikatai ir saugumui.

„Seimo narys Dainius Kepenis naudojasi savo statusu, Seimo tribūna ir šia komisija skleisti melagingas ir visuomenės sveikatai ypač pavojingas sąmokslo teorijas ir sąmoningai klaidinančius teiginius apie skiepus. Tokia veikla, ypač esant tymų protrūkiui, jeigu toliau bus toleruojama ir nebus sustabdyta, kels pavojų ir visuomenės saugumui, nes prisidės prie dezinformacijos skleidimo“, – teigė G. Landsbergis.

Pasak R. Morkūnaitės-Mikulėnienės, tokia Sveikos gyvensenos komisijos pirmininko veikla visiškai diskredituoja ir šią komisiją, ir Seimą, kaip instituciją.

Kovo 28 d. Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai Kęstutis Masiulis ir Andrius Kupčinskas pareiškė, kad traukiasi iš Seimo Valstiečių ir žaliųjų frakcijos nario D. Kepenio vadovaujamos Sveikos gyvensenos komisijos.

Balandžio 1 d. Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narė Dovilė Šakalienė irgi pareiškė, kad traukiasi iš šios komisijos.

Seimas, vadovaudamasis Seimo statutu ir atsižvelgdamas į Pasaulio sveikatos organizacijos pabrėžiamą sveikos gyvensenos reikšmę žmogaus ir visuomenės sveikatai, yra sudaręs Seimo Sveikos gyvensenos komisiją.

Joje dirba 10 parlamentarų – Kęstutis Bartkevičius, Simonas Gentvilas, D. Kepenis (komisijos pirmininkas), Algimantas Kirkutis, Andrius Kupčinskas, Kęstutis Masiulis, Artūras Skardžius, Zenonas Streikus, Dovilė Šakalienė (komisijos pirmininko pavaduotoja), Tomas Tomilinas.

Seimas yra įgaliojęs Seimo Sveikos gyvensenos komisiją „sudaryti palankias sąlygas įgyvendinti veiksmingą, tarpdisciplininę ir integruotą sveikos gyvensenos politiką, pagal kompetenciją derinti ir kontroliuoti už sveikos gyvensenos įgyvendinimą atsakingų institucijų veiklą, užtikrinant jų bendradarbiavimą, vykdyti parlamentinę kontrolę“.

Ši parlamentinė komisija, Seimo sprendimu, turi užtikrinti koordinuotus ir kryptingus teisėkūros veiksmus „valstybės sveikos gyvensenos (sveikos ir subalansuotos mitybos, sveikatinamojo fizinio aktyvumo ir grūdinimosi, racionalios darbo ir poilsio kaitos, psichoemocinio stabilumo, asmens higienos ir kūno priežiūros, žalingų įpročių prevencijos, sveikos ir saugios aplinkos) politikos srityje.“