Darbo partijos frakcijos seniūnas Viktoras Fiodorvas tikino, kad susitikime turėtų dalyvauti ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) generalinis direktorius Marius Švaikauskas.

„Darome nuolatos parlamentinę kontrolę ir kadangi akivaizdu, kad vienas iš opiausių klausimų yra Lietuvos keliai ir finansavimas jiems šios kadencijos Vyriausybėje, tai mes M. Skuodžio paprastai nepaleidžiame. Taip pat bus naujas kelių direkcijos vadovas, kad pristatytų matymą frakcijos kolegoms“, – Eltai teigė V. Fiodorovas.

ELTA primena, kad M. Švaikauskas yra tvirtinęs, jog išsikeltam tikslui iki 2035 m. šalyje nebeturėti blogos būklės kelių, kasmet reikėtų po 197 mln. eurų papildomo finansavimo. Pasak jo, tai yra vienas iš kokybinių rodiklių ir visuomenės lūkestis, kuo sparčiau gerinti prastą situaciją susijusią su keliais.

Tuo tarpu tam, kad būtų sutvarkyti blogos būklės tiltai iki 2026 m., reikalingi papildomi 125 mln. eurų, tikino jis.

LAKD Eltą yra informavusi, kad iš šiuo metu parengtoje prioritetinėje eilėje esančių 72 blogos būklės tiltų ir viadukų šalyje, šiemet sutvarkyti planuojama 27.

Galiausiai LAKD vadovas yra pažymėjęs, kad artimiausių 3 metų laikotarpiui taip pat trūksta finansavimo tęstiniams darbams užtikrinti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)