Jis į Parlamentą atėjo pagal partijos sąrašą, mandato atsisakius teisingumo ministrui Gintautui Bužinskui.

Teisininko išsilavinimą turintis P. Baguška yra baigęs Žemės ūkio akademiją, Vilniaus universitetą ir Leningrado aukštąją partinę mokyklą. P.Baguška sovietmečiu yra dirbęs įvairių Lietuvos rajonų vykdomuosiuose komitetuose.

Pastaruosius metus, iki išrenkant į Seimą, P. Baguška dirbo Kėdainių rajono savivaldybės sekretoriumi, prieš tai aštuonerius metus ėjo Lietuvos žemės ūkio banko Kėdainių skyriaus valdytojo pareigas.

Jau beveik du mėnesius dirbančiame Seime iki šiol neveikė viena svarbiausių - Antikorupcijos komisija. Šios komisijos pirmininko postas darbo partijai priklauso pagal koalicijos susitarimą.

Opozicinė Tėvynės sąjungos frakcija mano, kad Leningrado aukštojoje partinėje mokykloje mokęsis Darbo partijos kandidatas vadovauti Seimo Antikorupcijos komisijai nėra pats tinkamiausias pasirinkimas.

Savo nuogąstavimus konservatorių atstovas Jurgis Razma vakar išsakė susitikime su parlamento vadovu Artūru Paulausku. Tačiau Seimo Pirmininkas pabrėžė negalįs daryti įtakos, nes teisė į šį postą deleguoti savo atstovą po valdančiosios koalicijos derybų atiteko Darbo partijai, rašo dienraštis "Respublika".