Dėl gyvenimo Seimo viešbutyje etikos sargų praėjusią savaitę išteisintas Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Darius Kaminskas ketina pasitikrinti pasitikėjimą ir Seimo Antikorupcijos komisijoje. Trečiadienį Antikorupcijos komisijos neeiliniame posėdyje numatoma svarstyti jo paties kreipimąsi, ar jis gali eiti šios komisijos pirmininko pavaduotojo pareigas.

Lapkričio 27 d. Seimo Etikos ir procedūrų komisija nutarė nepradėti tyrimo dėl Seimo viešbutyje gyvenančio parlamentaro D. Kaminsko. Etikos sargus įtikino jo argumentai, ir jie nerado Statuto pažeidimų.

Reaguodamas į visuomenės informavimo priemonėse paskelbtą informaciją, kad Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas D. Kaminskas galimai nepagrįstai gyvena Seimo viešbutyje, nes Vilniuje turi nekilnojamojo turto, kurį jo sutuoktinė nuomoja, Antikorupcijos komisijos pirmininkas Ričardas Juška kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją. R. Juška paprašė įvertinti informaciją dėl D. Kaminsko galimo viešųjų ir privačių interesų derinimo pažeidimo, taip pat pateikti rekomendacijas, primena ELTA.

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis siūlė Seimo viešbutyje gyvenančiam, butus Vilniuje turinčiam parlamentarui „valstiečiui“ D. Kaminskui pagalvoti, ar jis gali būti Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas.

Beje, Etikos ir procedūrų komisija ketina kreiptis į Seimo valdybą, kuri išaiškintų, patobulintų, gal ir pakoreguotų Seimo narių apgyvendinimo Seimo viešbutyje tvarką.