„Aptarsime efektyvesnį įsitraukimą į paslaugų sergantiesiems koronavirusu teikimą. Yra gautas raštas, kuriame tos įstaigos reiškia norą prisidėti prie situacijos valdymo tiek gydyme, tiek tyrimuose. Tai norime išsiaiškinti, kokie yra resursai bei rezervai ir ko reikėtų, kad jeigu situacija keistųsi, gal blogėtų, kaip galėtų prie tos prisidėti privačios gydymo įstaigos“, – BNS sakė Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas Antanas Matulas.

„Yra privačių įstaigų, kurios irgi nori prisidėti prie pandemijos valdymo, pavyzdžiui, net sutinka steigti stacionarines paslaugas teikiančias įmones, kai kurios pasiruošusios ligoninėmis tapti“,– pridūrė jis.

Pasak jo, taip pat bus aiškinamasi, kaip jos pasiruošusios žmonių skiepijimui nuo COVID-19, jeigu atsirastų galimybė joms savo lėšomis įsigytų skiepų.

„Kad nebūtų pakartotos tos pirmos bangos klaidos, kai privačios medicinos įstaigos norėjo įsitraukti į koronaviruso suvaldymą, pajėgumai buvo dideli, bet joms nebuvo leidžiama, tarkime, atlikti testų“, – teigė A. Matulas.